Balotelli je takoj po zadnji odigrani tekmi njegovega Manchester Cityja v letošnji sezoni spakiral kovčke in se napotil proti svoji domovini. Za to potezo se je mladi nogometaš odločil kljub izrecni prepovedi njegovih nadrejenih, ki so zaukazali, da morajo na proslavi sodelovati prav vsi nogometaši. Incident, ki ga je Balotelli zakuhal, je še toliko večji, saj bi moral na proslavi prejeti tudi nagrado za najboljšega mladega nogometaša leta po izboru navijačev.

Nagrado je tako v njegovem imenu prevzel Italijanov soigralec Micah Richards, nelagodje klubskih veljakov ob tem pa je bilo pred sponzorji in navijači, ki so za udeležbo na proslavi morali celo plačati, več kot očitno.

A Balotelli očitno le ni deloval samovoljno, saj mu je predčasni odhod iz Manchestra dovolil kar njegov trener Roberto Mancini. Že tako jezna klubska uprava naj bi ob tej novici naravnost pobesnela, njihov srd pa bi bržkone bil še toliko večji, če bi na proslavi manjkal tudi Carlos Tevez. Slednji hoče poleti zapustiti klubsko sredino, zato mnogi njegove udeležbe niso pričakovali, a si je Argentinec naposled le premislil in se udeležil slavja.