Najuglednejši predstavniki s političnega, gospodarskega, akademskega in civilnodružbenega področja so od srede razpravljali o razmerah v svetovnem gospodarstvu, pri čemer so precej časa namenili težavam območja evra in prihodnosti skupne evropske valute, valutnim tveganjem, trgovinskim sporom in podnebnim spremembam.

Udeleženci foruma so med drugim poudarili, da svetovno gospodarstvo na krilih hitro rastočih držav, ko sta Indija in Kitajska, okreva, a se gospodarstva še vedno soočajo s številnimi izzivi. Predstavniki iz držav območja evra so zagotovili, da ne bodo dopustili zloma evra, temveč so odločeni zagotoviti stabilen evro. Velika Britanija je branila varčevalne ukrepe, ZDA pa so v zvezi z ukrepi opozarjale na previdnost.

Korak naprej je bil storjen na področju liberalizacijie svetovne trgovine. Najpomembnejše države članice Svetovne trgovinske organizacije (WTO) so si namreč zadale cilj, da pred desetletjem v Dohi začeta pogajanja o liberalizaciji svetovne trgovine sklenejo v letošnjem juliju.