Vse nepremičnine so za prodajo predvidene že v programu prodaje premoženja, podobno kot na prvi dražbi v septembru, bo MOL nepremičnine skušala prodati po veliko višji ceni, kot je zapisana v programu prodaje.

V katastrski občini Karlovško predmestje občina prodaja nezazidano stavbno zemljišče, travnik, velik 357 kvadratnih metrov, izklicna cena zanj pa je 250.000 evrov, kar je 155.500 evrov več, kot je bilo zemljišče ocenjeno v programu prodaje. Travnik je sicer obdan s stanovanjskimi hišami, zato je pričakovati, da bi ga lahko kupil posameznik ali gradbeno podjetje.

Na Rudniku, v neposredni bližini Dolenjske ceste, blizu ljubljanske Semenarne, bo mesto prodalo štiri parcele v skupni izmeri 5410 kvadratnih metrov. Izklicna cena je kar trikrat večja od ocenjene v programu prodaje, znaša pa 3,9 milijona evrov.

Mesto bo prodalo še poslovni prostor na Ipavčevi 6 za Bežigradom. Za 63,76 kvadratov velik prostor želijo okroglih 100.000 evrov. Zadnji na seznamu tokratne dražbe je lokal v pritličju stavbe na naslovu Žabjak 7 v četrtni skupnosti Center (med Grudnovim nabrežjem in Karlovško cesto). Zanj so postavili izklicno ceno 96.000 evrov, velikost prostora pa je dobrih 50 kvadratnih metrov. Kot so pojasnili že ob zadnji dražbi, so za vsa zemljišča izvedene cenitve, vendar ima komisija za pridobivanje, razpolaganje in upravljanje stvarnega premoženja možnost izklicno ceno zvišati ali znižati. Župan Zoran Janković je takrat dejal tudi to, da vedno preverijo potencialne naložbenike in postavijo ceno, po kateri menijo, da bodo parcelo lahko prodali. Na dražbi, ki je bila septembra, je mesto tako uspešno prodalo tri sklope zemljišč v skupni vrednosti 5,524.000 evrov. Največ so iztržili za sadovnjak v Spodnji Šiški, ki ga je kupil Gradis za kar 1054,6 evra brez DDV na kvadratni meter. Mesto pa ni uspelo prodati barjanskega travnika ob Cesti v Gorice, ki je bilo že od nekdaj namenjeno podjetju Scania za njihovo širitev, a Scania na ceno MOL, ki je bila postavljena na skoraj 806 evrov za kvadratni meter, ni pristala, njen direktor Boris Krist je dejal celo to, da se bodo raje umaknili iz občine, kot pa plačali zemljišče po tako visoki ceni.

Po osnutkih proračunov za leti 2008 in 2009 bo Mestna občina Ljubljana (MOL) s prodajo zemljišč ter zgradb in prostorov zaslužila skoraj 130 milijonov evrov. S tem se uresničuje napoved, da bo mesto v prihodnje proračun polnilo predvsem z nepremičninskimi posli.