Ekipa si je v kratkem premoru, ta je trajal od 13. decembra pa do 3. januarja, le uspela odpočiti, priprave pa so že v polnem teku. Moštvo sta medtem okrepila branilec Šuler in novi trener vratarjev Mitja Pirih, medtem ko Dejan Mezga pred iztekom minulega leta na svojo željo ni podaljšal pogodbe z državnimi prvaki. Tega dejstva Zahović ni bil prav vesel.

"Zelo sem zadovoljen s prihodom Šulerja in novega trenerja golmanov, nekaj manj oziroma zelo nezadovoljen pa sem z dejstvom, da se je Dejan Mezga odločil, da nas zapusti. Tukaj je že sedem let, želi si sprememb, to je treba razumeti, a ima poleg hrvaškega tudi naše državljanstvo in vijolično kri, zato nam je zelo žal, da si želi oditi. Je vrhunski igralec, profesionalec. Naredili smo vse, da bi zadovoljili njegove želje, tako človeško kot tudi finančno, a ne preostane nam drugega, kot da spoštujemo njegovo odločitev. Naslednjega pol leta je še naš član, naredil bo vse, da bi nadaljeval uspešno športno pot," je na novinarski predstavitvi nadaljevanja sezone dejal športni direktor.

Mladi nogometaši v slovenskem prostoru počasneje odraščajo

Klub vseskozi razmišlja o okrepitvah, tudi ob slovesu Mezge ni nič drugače. "Razmišljamo, da bi okrepili ekipo, čeprav opažamo v slovenskem prostoru počasnejše odraščanje fantov. Matic Črnic kaže napredek, odločil se je, da bo živel od nogometa, prilagodil svoje obveznosti in naredil vse, kar je potrebno za uspeh. Če bodo fantje iz podmladka kazali, da so že dozoreli po človeški plati, potem se ne bomo dodatno krepili od zunaj. Je pa res, da rabimo tudi izkušnje," je morebitne zamenjave komentiral Zahović.

V minulih mesecih se v ekipi ni naigral Pablo Ceppelini. "Ceppelini je član Cagliarija, ki je posojen v Maribor. Če bo kazal igre, ki bi zadovoljile trenerja, se bo boril za ekipo. Treba je razumeti, Maribor nima časa, da pride igralec v formo, potem pa odide. Maribor nima nič od tega. Imamo v načrtu, da postane naš igralec in če ga bo trener videl v kadru, bomo naredili vse, da bo del ekipe, a o tem odloča stroka," je povedal Zahović.

»Vršič je velika viola«

Kar nekaj imen se je pojavilo v medijih (med drugim Dare Vršič, Agim Ibraimi, Milivoje Novaković), ki bi naj postali ali imeli željo postati člani kluba pod Kalvarijo. "V javnosti se pojavljajo imena, nekatera zato, ker je normalno, da interes Maribora za igralca spodbudi koga drugega ali pa dvigne ceno. Dare Vršič je želja Maribora, tudi sam je izrazil zanimanje, je velika viola, ima željo igrati pri nas, ampak njihove zahteve (trenutnega kluba Austrie Dunaja op.p.) so bile previsoke za Maribor," je dejal Zahović, ki je zanikal, da se je klub pogovarjal tudi z Novakovićem, obstaja pa možnost, da se v moštvo vrne Ibraimi.

»Proti Sevilli bodo odločale malenkosti«

Maribor se bo s Sevillo na prvi tekmi doma pomeril 20. februarja, teden zatem sledi povratna tekma. Strokovno vodstvo je medtem že analiziralo nasprotnike. "Take klube je lahko analizirati, ker so vsake tri dni na televiziji. Za nas je velik privilegij, da lahko igramo proti njim, mislim, da so zelo izkušeni, pričakujem pa, da bodo odločale malenkosti. Ne osredotočamo pa se zgolj na evropsko ligo, pač pa tudi na pokal, prvenstvo, naše letvice so visoko postavljene. Zdaj smo si odpočili, spet nas čaka delo. Rabili smo počitek in izklop, zdaj pa sem prepričan, tudi fantje, zdaj nas najbolj zanima Sevilla. Prepričan sem, da bodo odločale malenkosti in ne bo nikakršno presenečenje, če bo zmagovalec Maribor," je zaključil Zahović.

Tekmovalno obdobje se bo začelo 15. januarja. Prvi nasprotnik Maribora bo avstrijski drugoligaš Kapfenberg, nato pa bodo naslednja prizorišča predvidoma Cven, Lendava in Moravske Toplice proti Kaposvarju in Slavenu Belupu, če vremenske razmere ne bodo spremenile načrtov. Od 1. februarja bo osrednji del priprav potekal v Turčiji in v tamkajšnji pripravljalni bazi so zaenkrat potrjene štiri preizkušnje - proti Vasluiju, Litexu, Partizanu in Aarhusu.