Pri Barceloni svojega prvega zvezdnika še kako pogrešajo, saj je ekipa prvič po letošnjem marcu izgubila dve tekmi zapored. Messi svojo poškodbo trenutno sanira v rodni Argentini, za igro pa naj bi bil nared po novem letu. A njegov trener Martino dogodkov ne želi prehitevati, zato pri napovedih ostaja previden.

»Njegovi treningi potekajo po načrtu. Upamo, da bo nared v začetku januarja, a več bo znanega, ko se bomo približali datumu njegove napovedane vrnitve. Ne moremo z gotovostjo povedati, kdaj bo pripravljen. Pomembno je le, da bo popolnoma okreval,« je dejal strateg Barcelone.

Po najbolj črnogledih napovedih se zna celo zgoditi, da pri Barceloni na Messija ne bodo mogli računati celo na sila pomembnem srečanju 12. januarja, ko se bodo Katalonci pomerili proti letos odličnemu madridskemu Atleticu.

Poraza razlog za skrb, a jih optimizem še ni zapustil

Zaradi porazov proti Ajaxu v ligi prvakov in Athletic Bilbau v prvenstvu so se Martino in njegovi igralci znašli pod hudim valom kritik lokalnih medijev. Vseeno pa Martino upa, da bodo zlobni jeziki nekoliko potihnili že danes, ko bo Barcelona v španskem pokalu gostovala pri nižjeligašu Cartageni.

»Obstajata dve možnosti: ali nam bodo pesimisti škodovali, ali pa bomo zaradi njih še močnejši. Smo veliki optimisti, to pa moramo sedaj prenesti na tekme. Dokazati moramo, da se bomo borili in da smo z razlogom prvi v prvenstvu in v osmini finala lige prvakov. Ne bom trdil, da nas poraza nista zaskrbela, vendar se zaradi tega v nas pesimizem zagotovo ni naselil,« je zatrdil trener, ki bo nocoj po treh mesecih odsotnosti znova lahko računal na branilca Jordija Albo, v ekipo pa je uvrščen tudi kapetan Carles Puyol.

Velja še omeniti, da zaradi poškodb v Murcio ne bosta odpotovala Andres Iniesta in Xavi Hernandez, z domačega naslonjača pa si bo tekmo ogledal tudi Gerard Pique, ki mu je Martino namenil krajši počitek.