»Nobena tekma ni najpomembnejša, vse so približno enako pomembne. Na vsake tri ali štiri dni se dobimo in pripravimo na naslednjega tekmeca. O tekmi z Realom bomo tako začeli razmišljati šele v sredo. A bolj kot na nasprotnika se rad osredotočam na svoje igralce,« je včeraj na novinarski konferenci v Milanu dejal Martino.

»Tata« je s svojim prihodom v moštvo Barcelone vnesel nekaj novosti, najbolj opazna je prav gotovo velika rotacija igralcev, kar precej počitka pa nameni tudi največjim zvezdnikom ekipe. Če je ta način dela uspešen, bo ocenil šele ob koncu sezone.

»Rotiramo igralce, da bomo lahko do konca sezone zdržali v formi in nepoškodovani. Če ne bi vselej menjal začetne enajsterice, tokrat za tekmo z Milanom zagotovo ne bi imel na razpolago vseh igralcev. O uspešnosti in upravičenosti takšne rotacije igralcev bomo lahko razpravljali šele prihodnje leto, sedaj je za to precej prezgodaj,« je povedal Martino.

Martino je v Milano pripeljal kar 22 igralcev

Medtem ko je strateg Barcelone v Milano pripeljal kar 22 igralcev, je pri domačih poleg številnih poškodovanih igralcev še vedno vprašljiv tudi nastop prvega zvezdnika ekipe Maria Balotellija. Martino v tem seveda vidi še eno prednost za njegovo ekipo več: »Za to tekmo sem vpoklical 22 igralcev, saj je srečanje za nas zelo pomembno z vidika napredovanja iz skupine in zato se mi je zdelo pomembno, da imam na razpolago vse igralce. Vemo, da če v Milanu dosežemo ugoden rezultat, smo skoraj že kvalificirani za naslednji krog tekmovanja. Glede Balotellija lahko rečem, da je za domače navijače vedno slabo, če zvezdniki ekipe ne igrajo, je pa to toliko bolje za nasprotnike.«

»Messi je okreval hitreje od pričakovanj«

Zanimivo bo videti, kakšno minutažo bo Martino nocoj namenil svojemu prvemu zvezdniku Lionelu Messiju, ki se je v soboto po treh tednih vrnil na igrišča, ko je proti Osasuni v igro vstopil v 68. minuti, a Kataloncem ni uspel pomagati do zmage, tekma pa se je končala brez golov.

»Messi se mi zdi v dobrem stanju. Po poškodbi je okreval hitreje, kot smo pričakovali. Ko bodo zdravniki dejali, da je povsem pripravljen, bom z njim ponovno tvegal toliko kot z ostalimi zdravimi igralci,« je o Messiju dejal Martino.