Pri prestopu Birse gre za menjavo, saj je Milan Genoi v zameno zanj odstopil malijskega reprezentanta Bakayeja Traoreja.

Liga prvakov ali serie B?

Birsa bi v Milanu utegnil drugič v karieri dobiti tudi priložnost za igranje v ligi prvakov, a najprej morajo rdeče-črni na povratni tekmi zadnjega kroga kvalifikacij opraviti z nizozemskim PSV, za katerega igra Valterjev dober prijatelj in nekdanji soigralec pri Gorici, Tim Matavž, ki je na prvi tekmi v Eindhovnu (1:1) zadel za domače.

Utegne pa se zgoditi tudi scenarij, ki za slovenskega reprezentanta ne bi bil tako izjemen, kot se je sprva zdelo. Po poročanju nekaterih italijanskih medijev naj bi Milan namreč Birso nemudoma posodil Brescii, ki igra v serie B.

V Italiji se do sedaj ni naigral

27-letni Primorec se iz Gorice je na tuje podal že pri 20 letih, ko je prestopil k francoskemu Sochauxu, kjer je preživel dve leti, nato pa odšel v Auxerre, s katerim je zaigral tudi v ligi prvakov. Po treh sezonah pri Auxerru se je preselil na Apeninski polotok, kjer je postal član Genoe. A zanjo se ni naigral, saj je v sezoni 2011/12 nastopil le na devetih tekmah v serie A, lani pa je bil posojen Torinu, za katerega je priložnost (večinoma kot menjava) dobil na 17 tekmah, na katerih je v statistiko vpisal 2 gola in 4 asistence.