Kot poroča portal slovenske nacionalne televizije MMC, je ekipa izven neposredne nevarnosti, najslabše pa naj bi jo odnesel novinar Leon Andrejka, ki je moral zaradi razbite arkade v bolnišnico. Preostala dva člana RTV odprave, snemalec Gregor Maček in novinar Aleš Potočnik, sta uspela zbežati. Ekipo naj bi napadlo pet ali šest huliganov, je sporočil novinar Radia Maribor Matej Štrafela.

Slednji je za MMC povedal, da so nasilneži na slovenske televizijce, ki so se s kosila vračali v hotel, sicer le okoli 300 metrov oddaljen od stadiona, prežali v grmovju. Andrejka pa je bil prvi izmed trojice, ki je stopil tam mimo, zato je najprej padlo po njem.

Štrafela dodaja, da so bili novinarji takrat brez kamere, akreditacij, gobice na mikrofonu ali drugih razpoznavnih znakov, zato sklepajo, da je bil napad vnaprej načrtovan.

Ekipa Televizije Slovenija je namreč dopoldne v mestu snemala reportaže s slovenskimi navijači, zato predvidevajo, da so jih napadalci takrat prepoznali jim jim očitno sledili. Za drevišnjo tekmo je za slovenske navijače sicer prodanih 515 vstopnic, Štrafela pa dodaja, da naj bi v Španijo prišlo še kar nekaj navijačev Maribora, ki so brez vstopnic.

Prva tekma med Mariborom in Sevillo se je v Ljudskem vrtu končala z neodločenim izidom 2:2. Povratna tekma bo danes ob 19.05.