Za Guardiolo, ki je napovedal, da se bo k nogometu vrnil po letu dni premora, torej po koncu letošnje sezone, na nogometni tržnici vlada veliko zanimanje. Na svoji klopi ga želi videti nekaj angleških klubov, z njim pa tuji mediji povezujejo tudi Milan, Bayern in PSG.

Guardiola je sedaj razjasnil nekaj nejasnosti glede svoje prihodnosti, saj je v video čestitki angleški nogometni zvezi ob njeni 150-letnici pokazal veliko naklonjenost angleškemu nogometu in priznal, da si ga želi še pobližje spoznati.

»Kot igralec nisem uspel uresničiti svojih sanj, da bi kdaj igral v Angliji, upam pa, da mi bo vsaj v trenerskem delu kariere uspelo, da izkusim to posebno izkušnjo. Angleška premier liga je edinstveno tekmovanje. Rad bi občutil stik z angleškimi navijači, mediji in stilom tamkajšnjega nogometa. Navijači so tam res izjemni, saj vedno podpirajo svoje moštvo, medtem ko te denimo v Italiji po porazu skoraj ubijejo. Zato si resnično želim, da bi dobil priložnost trenirati v Angliji,« pravi Guardiola.

Ob obletnici angleške nogometne zveze je pred dnevi tudi trener Reala Jose Mourinhozelo pohvalno govoril o angleškem nogometu in tudi on si želi vrnitve na Otok. Bosta Guardiola in Mourinho čez nekaj let bila boje še v Angliji?