Mourinhu se v zadnjih tednih ob slabih rezultatih vse bolj maje trenerski stolček pri Realu, tuji mediji pa so si skoraj enotni, da ga bo pot iz Madrida vodila nazaj v Anglijo. Portugalec možne vrnitve na Otok ni zanikal, še več, o angleškem nogometu je govoril v superlativih.

»Moji spomini na angleški nogomet ne bi mogli biti boljši, kot so. Za nogometne navdušence ni boljše države od Anglije, saj tu lahko začutiš pravo strast do tega športa. Tu ne gre toliko za strast do kluba kot strast do nogometa, ki se jo čuti na vsakem koraku. To sem oboževal od prvega do zadnjega dne, ko sem delal v Angliji. Odhoda ne obžalujem preveč, saj sem bil srečen, da sem lahko tudi v Italiji in Španiji doživel kar nekaj uspeha, a vem, da se bom nekega dne spet vrnil sem, ker mi angleški nogomet pomeni zares veliko,« je otoškim novinarjem vzneseno razlagal Mourinho.

»Vem, da je to nemogoče, a menim, da bi moral vsak, ki na kakršenkoli način dela v nogometu, priti v Anglijo in doživeti ta poseben občutek, ki ga v povezavi z nogometom občutiš le tukaj in takrat resnično uživaš v svojem delu. Če si v Angliji, če treniraš ali igraš v Angliji, to občutiš. Čutiš to čisto strast in takrat si ponosen, da si del tega, tudi če ti kdaj ne gre vse po načrtih,« je zaključil Mourinho.