Po temeljiti prenovi moštva po koncu sezone očitno ne bo posegel le Real, precejšnje spremembe se po mnenju španske Marce obetajo tudi v taboru blaugrane. Čeprav točno število nogometašev, ki se utegnejo posloviti od Camp Noua, še ni znano, naj bi se na udaru znašli kapetan Carles Puyol, napadalca David Villa in Alexis Sanchez ter branilec Eric Abidal.

Te dni je med navijači Barcelone najbolj odmevala prav novica o morebitnem odhodu Puyola. Za legendo Barcelone naj bi se zanimal Milan, a je 35-letnik možnost odhoda v sredo prek twitterja odločno zanikal.

Na seznamu za odstrel sta menda tudi napadalca Sanchez in Villa. Slednji se je Barceloni za 40 milijonov evrov pridružil leta 2010 iz Valencie. Španski reprezentant je ničkolikokrat dokazal, da ima izjemno dober nos za doseganje zadetkov, svoj zenit v dresu rdeče-modrih pa je dosegel z zadetkom v finalu lige prvakov proti Manchester Unitedu pred dvema letoma. Villi naj bi v klubu zamerili predvsem nestanovitno strelsko formo, čeprav njegove sposobnosti tresenja nasprotnikove mreže nikoli niso bile sporne.

Daleč pod pričakovanji so tudi predstave Sancheza. Pri Barceloni so za 24-letnika pred dvema sezonama Udineseju odšteli vrtoglavih 37 milijonov evrov, a se Čilenec nikoli ni uspel povsem prilagoditi Barcelonemu načinu igre.

Nič kaj svetla prihodnost se v katalonski prestolnici ne obeta niti Ericu Abidalu. Francoz, ki velja za pravi medicinski čudež, se je po dolgotrajnem okrevanju po presaditvi jeter vrnil v prvo moštvo, a še vedno čaka, da mu klub ponudi novo pogodbo. »Če klub z mano ni stopili v stik v tem delu sezone, je to zato, ker ne želijo, da tu nadaljujem,« naj bi pred dnevi enemu izmed soigralcev dejal Abidal.

Če je prihodnost že omenjene četverice negotova, pa je že jasno, da bo Katalonce zapustil vratar Victor Valdes. Čuvaj mreže je že pred meseci sporočil, da želi kariero nadaljevati drugje, zato tudi ne bo podaljšal pogodbe, ki se mu izteče junija prihodnje leto. Ali ga bo klub zaradi tega prodal že letos, pa ostaja neznanka.