Angleški in španski mediji so skoraj enotni glede tega, da se bo Mourinho poleti vrnil na klop Chelseaja, v Madridu pa bo njegov naslednik najverjetneje Carlo Ancelotti, ki ravno danes izjavil, da bi se ponudbi iz Madrida težko uprl. Odhod Mourinha iz Reala pa bo pomenil slovo tudi za kar nekaj pomembnih igralcev kraljevega moštva, ki so bili v zadnjih sezonah največji zavezniki svojeglavega trenerja.

Ni presenetljivo, da gre za precejšen del »portugalskega tabora«, saj se bodo po poročanju nogometnega portala Goal.com na izhodnih vratih Reala znašli Pepe, Fabio Coentrao in Ricardo Carvalho, prihodnost v belem dresu pa je vse bolj nejasna tudi za Alvara Arbeloo in Angela di Mario. Vsi omenjeni igralci imajo z Mourinhem tudi zelo nezanemarljivo skupno točko, agenta Jorgeja Mendesa, ki ima sicer pod svojim okriljem tudi Cristiana Ronalda, a največjega zvezdnika Reala si vodstvo kluba v vsakem primeru želi zadržati v svojih vrstah.

Odhajata tudi Kaka in Higuain?

Poleg omenjenih petih nogometašev pa se slovo od Reala obeta tudi Kakaju in Gonzalu Higuainu, tako vsaj poroča španska Marca. Brazilec je že dlje časa na transferni listi, a ob visoki plači in odškodnini pravih kupcev zanj ni bilo, izjema je bil le Milan, ki pa na koncu prav tako ni želel pristati na veliko finančno breme, ki bi ga prinesel nakup Kakaja. Poleti bo Real verjetno vendarle pripravljen prisluhniti tudi precej nižjim ponudbam zanj, tako da obstajajo dobre možnosti, da bo najboljši igralec na svetu leta 2007 verjetno le odšel v klub, kjer bo dobil več priložnosti za igro in se bo lahko dobro pripravil na svetovno prvenstvo v svoji domovini.

Higuain je v Realu že od leta 2007, a kljub solidni statistiki prave priložnosti vendarle še ni dočakal, v zadnjem času pa si je igralni čas vselej moral deliti s Karimom Benzemajem, ki naj bi s strani vodstva kluba dobil prednost in bo tudi v prihodnje eden ključnih igralcev v napadu, Argentinec pa se bo, kot kaže, od belega dresa moral posloviti. Zanj Real poleti pričakuje tudi največji izkupiček, saj naj bi odškodnina za Higuaina znašala vsaj 30 milijonov evrov, zamenjavo zanj pa naj bi kraljevi klub poiskal v Sergiu Agüeru.