Ni dvoma o tem, da sta južnoameriški velesili glavna kandidata za naslov svetovnega prvaka, razpored mundiala pa omogoča, da se Brazilija in Argentina tudi srečata v velikem finalu. Scolari, ki bo poskušal Braziliji priboriti še šesto zmago na svetovnih prvenstvih, pa ne išče bližnjic do uspeha in priznava, da si takšnega finala tudi želi.

»Ni mi treba preveč skrbeti o Argentini. Upam, da nam bo uspelo pripeljati turnir do finala med Brazilijo in Argentino, južnoameriškega finala z igralci izjemnih tehničnih sposobnosti. Ne želim si, da bi Argentina izpadla že prej, želim da igrajo svoj najboljši nogomet. Če pa že prej izgubijo in izpadejo, pa to ne bo moj problem. Moj problem je le Brazilija, ki jo moram popeljati do finala in tam poskušati premagati kogarkoli, ki nam bo stal nasproti,« je Scolari dejal na včerajšnji novinarski konferenci.

Tudi Neymar ima lahko slab dan

Brazilski selektor je tudi pohvalil svojega največjega zvezdnika Neymarja, za katerega pravi, da je ključen igralec Brazilije, tudi če ima kdaj slab dan.

»Tudi kadar ne igra najbolje, je za nas izjemnega pomena že, če se trudi, saj ni le izvrsten igralec, temveč tudi velika osebnost in pomemben član reprezentančne zasedbe. Neymar je tukaj del skupine in čeprav ima izjemen talent, ima tudi on lahko slab dan. Takrat mu morajo soigralci pomagati,« o zvezdniku Barcelone pravi Scolari.

Brazilci bodo nocoj ob 21. uri odigrali svojo zadnjo pripravljalno tekmo pred mundialom, pomerili se bodo z reprezentanco Srbije, kar jim bo služilo za pripravo na otvoritveno tekmo prvenstva proti Hrvaški. V skupinskem delu mundiala se bo Brazilija pomerila še z Mehiko in Kamerunom.