Scolari že ima izkušnje z zmagovanjem na svetovnih prvenstvih, saj je Brazilce do končnega zmagoslavja popeljal že leta 2002 na mundialu na Japonskem in v Južni Koreji. Največje konkurente je že sedaj opozoril, da bodo Brazilci tudi tokrat težko premagljivi, da lahko posežejo visoko, pa so dokazali tudi na junijskem pokalu konfederacij, ko so v finalu s 3:0 premagali Špance.

»Nihče ne bo zadovoljen z drugim mestom«

»Če bomo nadaljevali z igro na takem nivoju in še naprej tako trdo delali, nas bo zelo težko premagati. Nismo sicer tako izkušeni kot nekatere druge reprezentance, a imamo hitrost in dinamiko igre, s katero se lahko kosajo le redke ekipe,« je za brazilski TV Globo včeraj povedal Scolari.

Brazilski selektor se zaveda, da bo vse razen zmage v finalu v njegovi domovini pomenilo poraz in razočaranje. »Moramo se uvrstiti v finale in ga tudi dobiti. Brazilija na domačem svetovnem prvenstvu ni le eden od favoritov, od nas se zmago zahteva. Imamo le en cilj in to je postati svetovni prvak. Nihče v državi ne bo zadovoljen z drugim mestom,« je nadaljeval Scolari.

Je Scolari pozabil na Špance?

Brazilci zaradi pomanjkanja igranja težkih kvalifikacijskih tekem na Fifini lestvici že kar nekaj časa niso ravno pri vrhu, trenutno zasedajo 11. mesto. Na lestvici že kar nekaj let kraljujejo Španci, ki pa se zanimivo niso znašli med nasprotniki, ki jih je Scolari imenoval za največje konkurente Brazilcem za končno zmago.

»Poleg nas so favoriti še Nemčija, Argentina in Anglija, ki pod vodstvom Roya Hodgsona v zadnjem času igra zelo dobro. Veliko kvalitete ima tudi zasedba Nizozemske, ne pozabimo pa niti na Kolumbijo, ki ima najboljšo ekipo v zadnjih 40 ali 50 letih,« je o največjih tekmecih dejal brazilski selektor.

Bo Diego Costa igral za Brazilijo ali Španijo?

Za konec se je Scolari dotaknil še zanimivega vprašanja o Diegu Costi, napadalcu madridskega Atletica, ki je pred nekaj tedni dobil špansko državljanstvo in je že izrazil željo, da bi na mundialu nastopil za novo domovino. A brazilski selektor ima očitno svoje načrte, kako bi Costo vendarle obdržal med kandidati za svojo reprezentanco, saj ga želi za prihodnji prijateljski tekmi prvič vpoklicati v brazilsko izbrano vrsto.

»Če bo zdaj zaigral na dveh prijateljskih tekmah za Brazilijo, potem ne bo imel pravice, da igra za drugo državo. O njegovem vpoklicu v reprezentanco odločam jaz in lahko povem, da sem sedaj odločen to tudi storiti,« pravi Scolari.