»V Angliji igralce izbirajo na podlagi profesionalizma, medtem ko pri nas nek 'Opti Poba', ki je še pred kratkim jedel banane, kar naenkrat postane prvi igralec Lazia. To ni v redu,« je bila izjava, ki jo je v času svoje kampanje izrekel Tavecchio in je zanetila val ogorčenja ne zgolj pri naših zahodnih sosedih, temveč tudi širše.

Ker se vihar okoli novega prvega moža FIGC še kar ni polegel, med drugim je njegova izvolitev neodobravanje požela celo pri Mednarodni nogometni zvezi (Fifa), Tavecchiu ni preostalo drugega, kot da v ponedeljek pred očmi javnosti znova spregovori o neprijetnem incidentu. »Posvojil sem tri afriške otroke, prav tako vodim zadrugo za gojenje paradižnikov, zgradil pa sem tudi dve bolnišnici,« je v lastno obrambo dejal Tavecchio in zatrdil, da je bil po zakuhanem incidentu deležen močne podpore celo iz Afrike.

»Iz Afrike sem prejel pisma podpore s strani zdravnikov, vernikov in članov civilne skupnosti. Nikogar nisem želel prizadeti, za izrečene besede pa sem se že opravičil,« je dejal Tavecchio in obljubil, da bo skušal popraviti svojo javno podobo, obenem pa priznal, da je bila njegova izjava morda res malenkostno »robata in ne preveč bleščeča«.

»Zavedam se, da svoj mandat ne pričenjam na najboljši način, a bom storil vse, da si opomorem. To bo neke vrste tek čez ovire,« je dejal Tavecchio in še sporočil, da bo zveza novega selektorja azzurrov Antonia Conteja javnosti uradno predstavila danes.