Čeprav se je Tavecchio za svojo izjavo opravičil, pa je Oliseh prepričan, da njegova izvolitev za nogomet ne pomeni nič dobrega. »Z izvolitvijo nekoga, ki poda takšen komentar, je svetu podano jasno sporočilo: 'Ni nam mar',« je dejal nekdanji igralec Ajaxa, Juventusa in Borussie Dortmund.

Kar 39-letnika še toliko bolj žalosti, je dejstvo, da je Tavecchio dobil kar 63,3 odstotka vseh glasov, s čimer mu je bila izrečena močna zaupnica. »S tem ko je dobil večino glasov, se vprašaš, ali je to zgolj njegovo mnenje ali mnenje velike večine Italijanov. Gre za veliko težavo. Afriški nogometaši bodo morali v Italiji še naprej trdo delati in se truditi na vso moč. Nekateri bodo verjetno želeli zapustiti državo, a ne bodo imeli možnosti za to. Temnopolti igralci se že leta bojujejo proti rasizmu, položaj pa je sedaj šel izpod nadzora,« je za BBC povedal Oliseh.

Izvolitev Tavecchia ujezila tudi Fifo

Nezadovoljstvo nad izvolitvijo Tavecchia so izrazili tudi pri Mednarodni nogometni zvezi (Fifa). Še posebej oster je bil Jeffrey Webb, vodja Fifinega oddelka, ki se bojuje proti rasizmu v nogometu. Webb je zatrdil, da je nogometna skupnost zaradi Tavecchia zgrožena, Oliseh pa je Fifo pozval naj se ta še naprej z vsemi sredstvi bojuje proti rasizmu v nogometu.

»Fifa se na vso moč bori proti rasizmu, za korake, ki jih je storila v tej smeri pa ji čestitam. A potrebno bo storiti še več. Veliko je odvisno tudi od državnih nogometnih zvez. Ko Italijanska nogometna zveza izvoli moža, ki izreče tako rasistične besede, pomisliš, da obstaja zelo malo možnosti, da bi temnopolta oseba dobila službo v takšni organizaciji, kar je sramotno. A karkoli se bo zgodilo bomo stali skupaj, temnopolti ljudje v nogometu pa zaradi tega ne bodo nehali obstajati,« je še povedal Oliseh.

Tavecchio je sicer incident zakuhal, potem ko se je v enem izmed svojih govorov pritoževal nad pomanjkanjem priložnosti, ki jih v domačih klubih dobivajo italijanski igralci. »V Angliji igralce izbirajo na podlagi profesionalizma, medtem ko pri nas nek 'Opti Poba', ki je še pred kratkim jedel banane, kar naenkrat postane prvi igralec Lazia. To ni v redu,« je dejal Tavecchio.