Maribor si je proti Apoelu znova zagotovil najmanj igranje v evropski ligi, a ne gre zanikati, da je imel pri tem tudi nekaj sreče. Ste pričakovali tako obrambno naravnano igro vijoličastih?

Evropska scena je v vsakem primeru izjemno zahtevna. Maribor je glede na kvaliteto, ki jo ima, odigral izjemno pametno in taktično. Vedeti moramo, da je Apoel ekipa, ki ima zelo dobre posameznike, a se vidi, da še ni v tekmovalnem ritmu, saj se njihovo prvenstvo začne šele septembra. Maribor je to uspešno izkoristil že na prvi tekmi in si s tem zagotovil možnost, da je doma branil rezultat.

Vas je tako obrambna igra Maribora pred domačo publiko presenetila?

Poznam kvaliteto obeh ekip, zato sem pričakoval takšen potek igre. Rezultatsko bi lahko bilo bistveno drugače, a možnost Maribora, da je branil rezultat s prve tekme, je pripeljala do branjenja doseženega zadetka na Cipru. Je pa res, da Mariborčani imajo težave s prehodom v napad, kar se vleče že nekaj časa in ni nič novega. Na domači sceni to ni problem, povsem drugače pa je v zahtevnejših tekmovanjih.

Vendarle tako obrambno naravnanih Mariborčanov nismo videli niti na tekmah proti bistveno močnejšim tekmecem kot sta bila lani Lazio in Tottenham.

Zavedati se je treba, da je bil vložek na sinočnji tekmi izjemno velik in ena sama napaka bi lahko preprečila možnosti za napredovanje Maribora. Sedaj so si zagotovili najmanj osem tekem v Evropi, kar je izjemno veliko in predstavlja velik izziv za vse igralce. Takšna tekma te prisili, da veliko več energije posvečaš obrambi, posledično pa ti zmanjka moči za napadanje. Lani je bila tekma v skupinskem delu evropske lige proti Laziu le ena izmed šestih, zato tudi poskušaš storiti nekaj več.

Goran Cvijanović je po tekmi dejal, da je ekipa dokazala, da zna igrati tudi na rezultat. Se strinjate?

To se je videlo. Dejansko prav velikih rezerv niso več imeli, zato jim je najbolj ugajalo, da ne prejmejo zadetka.

Varovance Anteja Čačića od lige prvakov loči le še ena stopnica. So sposobni ponoviti izjemen dosežek vašega Maribora iz sezone 1999/2000?

V zaključnem delu je kar nekaj ekip, s katerimi lahko Maribor igra enakovredno. Liga prvakov zato ni nemogoča zgodba. V preteklosti se je dogajalo, da so v Ljudski vrt prihajala zelo močne ekipe, sedaj pa je glede na sistem tekmovanja nekoliko drugače. Med potencialnimi tekmeci je tako tudi zagrebški Dinamo, ki pa še zdaleč ni nepremagljiv.