Ključni trenutek prvega polčasa je bil, ko sta Lennon in Bale zamenjala strani. Prvi je šel na levo, drugi na desno, a Tottenhamu ni več uspelo prebijati prek krilnih položajev. Maribor je prišel do sape in je lahko začel svojo igro. Izenačujoči zadetek sicer ni bil plod akcije, ampak so Mariborčani s pritiskom prisili domačine v napako. Je pa Maribor imel lepo priložnost tudi že pred izenačenjem, ko bi lahko še prej kaznoval ležernost Tottenhama. Če potegnemo črto, je imel Maribor v prvem polčasu težave predvsem v obrambi in bi si Tottenham zaslužil še višje vodstvo.

V drugem delu je bila slika podobna prvemu. Angleži so bili bolj agresivni in kmalu so dosegli gol, ki je odločil tekmo. Tottenham se je nato umiril in ponovno dopustil Mariboru več svobode. Pretil je predvsem iz protinapadov, zato je bil tretji gol gostiteljev pričakovan.

Za Maribor je bilo to eno najtežjih gostovanj, saj je Tottenham moral zmagati. Domačini so igrali v postavitvi 4-4-2, s čimer je vsa mariborska obramba prišla v situacijo mož na moža. Martin Milec je imel izredne težave z Balom, a kaj drugega nismo mogli pričakovati. Zadnja linija je bila na prepihu, a je imel zato Maribor igralca več v sredini, česar pa v napadu ni znal izkoristiti. Nogometaši Maribora so odigrali na svoji ravni. Nihče ni bil izrazito dober in nihče izrazito slab.

Da je Tottenham igral na vso moč, ga je prisilila situacija v skupini. V določenih trenutkih je Tottenham pozitivno presenetil, v določenih pa tudi negativno, saj so se njegovi igralci po vsakem doseženem golu ustavili in začeli kalkulirati. Zato so bili ranljivi. Priložnosti so se posledično ponujale tudi Mariboru, ki pa si pravih strelov, razen poizkusov Cvijanovića in Tavaresa, ni pripravil.

Mariboru na zadnjih dveh tekmah ne bo lahko. Lazio je včeraj zmagal in je v vodstvu, a ga čakata še dve težki preizkušnji v Mariboru in proti Tottenhamu. Dogodi se lahko še marsikaj. Za Maribor bo na tekmi s Panathinaikosom točka premalo. Moral ga bo premagati, saj je Lazio težji tekmec kot grški klub. Maribor potrebuje vsaj eno zmago, če hoče upati na napredovanje.

Včeraj je Maribor pokazal manj od tistega v Rimu proti Laziu in s prve tekme s Tottenhamom. Videlo se je, da ni prave svežine, zato se morajo igralci slovenskega prvaka do naslednjih preizkušenj dobro spočiti. Evropska liga ni enostavno tekmovanje, čeprav je še vedno kar precej slabše od lige prvakov glede na videno v torek in sredo. Kljub temu tudi v evropski ligi igrajo kvalitetna moštva, zato je Mariboru še vedno težko priti do zmag, četudi je precej napredoval v primerjavi z lansko evropsko sezono.