Med prvimi, ki je nad reprezentanco dvignil roke, je trener azzurov Cesare Prandelli. Italijanski strateg se z ekipo ni uspel prebiti niti iz skupinskega dela, saj je po zmagi proti Angliji (2:1) nato nenadejano izgubila proti Kostariki in Urugvaju. Najresnejši kandidat za novega selektorja naj bi sedaj bil nekdanji trener Juventusa Antonio Conte, medtem ko je Prandelli odšel v Turčijo in prevzel vodenje Galatasaraya.

Pod pričakovanji in že v skupinskem delu so mundial zaključili tudi nogometaši Slonokoščene obale in njihov selektor Sabri Lamouchi. Nekdanji v Franciji rojeni nogometaš je po neuspehu postal brezposeln, podobno kot iranski selektor Carlos Queiroz, japonski Alberto Zaccheroni, honduraški Luis Suarez in južnokorejski Hong Mjungbo.

Novih izzivov sta si po izpadu iz osmine finala zaželela tudi trenerja na klopi Nigerije in Alžirije Stephen Keshi ter Vahid Halihodžić, medtem ko je strokovnjak na klopi ŠviceOttmar Hitzfeld svoj odhod naznanil že pred meseci.

V samem zaključku prvenstva se je poslovil selektor tretjeuvrščene Nizozemske Louis van Gaal, ki bo odslej treniral Manchester United, odstop po dveh visokih porazih in končnem četrtem mestu pa je podal tudi selektor gostiteljice Brazilije Louis Felipe Scolari.

Da ima vsega dovolj, je za konec spoznal tudi selektor v finalu poražene Argentine Alejandro Sabella. »Vedno je pozitivno oditi, ko si na vrhu. Verjamem, da je Alejandro dal reprezentanci vse, kar je lahko in zdaj prihaja čas, da delo prepusti nekomu drugemu,« je odločitev svojega šefa komentiral Sabellin menedžer Eugenio Lopez.