Conte je v lanski sezoni s staro damo osvojil še tretji zaporedni naslov najboljšega v Italiji, kar Torinčanom ni uspelo že vse od tridesetih let preteklega stoletja, ko so tekmece na Apeninskem polotoku pokorili petkrat zapored.

Njegov odhod je tudi zato presenetil tako vodilne v klubu kot navijače črno-belih, čeprav je Conte že po koncu sezone namignil, da se utegne posloviti, če med poletnim premorom italijanski velikan ne namerava vlagati v nogometaše. »Če se Antonio odloči, da krene po drugi poti, bo to ob največjem spoštovanju do kluba in igralcev tudi storil,« je po osvojitvi zadnjega naslova zatrdil Conte, ki ga je menda močno ujezila novica, da je klub pripravljen prodati prva zvezdnika moštva Paula Pogbaja in Artura Vidala.

Po novem brezposelni strateg je še isti dan po prekinitvi pogodbe z Juventusom postal prvi favorit za nasledstvo Cesara Prandellija, ki je po neuspešnem mundialu zapustil italijansko izbrano vrsto in sedel na klop Galatasaraya. Corriere dello Sport tako že piše, da bo selektorska služba Conteju ponujena že v kratkem, zatakniti pa se utegne zgolj pri financah, saj bo nekdanji nogometaš moral pristati na nižjo plačo, kot jo je prejemal v klubu.