Potem ko so v sredo presenetili Koper in ga premagali z 1:0, so Ljubljančani tokrat klonili proti nogometašem iz Novega mesta. Slednji so ob sobotnem spodrsljaju Triglava na gostovanju pri Zavrču (1:5) Kranjčanom na devetem mestu pobegnili za tri točke.

Olimpija je na tekmi nastopila močno oslabljena, saj so manjkali Nik Omladič, Aleksander Rodić, Rok Baskera, Antonio Delamea-Mlinar, Enes Đurković, Marko Zalaznik, Andraž Šporar in Kenan Bajrić. Za dodatne preglavice v vrstah ljubljanskega moštva je poskrbel Matic Fink, ki je v 49. minuti prejel rdeči karton.

Fink si je predčasen odhod v slačilnico prislužil, potem ko je s komolcem udaril Maria Carevića, sodnik Andrej Žnidaršič pa je zaradi protestiranja izključil še Milorada Kosanovića in dosodil najstrožjo kazen. Strel z enajstih metrov je dve minuti kasneje uspešno izvedel nekdanji nogometaš Olimpije Zoran Zeljković.

Olimpija je kljub igralcu manj poizkušala priti do izenačenja, a je domača obramba zdržala vse pritiske in se veselila sedme zmage v letošnji sezoni in novih treh točk.

Novomeščani bodo naslednjo tekmo igrali v Domžalah, medtem ko Ljubljančane čaka večni derbi v Ljudksem vrtu proti Mariboru. Obe tekmi bosta na sporedu prihodnjo soboto, 3. maja.