Potem ko se je pred dvema tednoma tekma med Olimpijo in Mariborom spremenila v farso, bosta ista tekmeca igrala danes ob 20. uri na istem prizorišču v Stožicah. Razlika bo le ta, da bodo tribune prazne. Ker so bili zeleno-beli kaznovani zaradi izgredov navijačev, bodo navijači obeh ekip tekmo lahko spremljali le prek televizijskih zaslonov. Medtem ko bodo vrata Stožic zaprta, bodo v Ljudskem vrtu odprta. Mariborčani bodo organizirali spremljanje tekme na dveh velikih zaslonih na stadionu.

Tako se obeta klavrno vzdušje na največjem slovenskem stadionu, ki simbolizira tudi trenutno stanje pri klubu iz prestolnice. Rezultati v tej sezoni so zelo slabi, poleg tega vre tudi na drugih področjih. V zadnjih dnevih so bile pogrete zgodbe o tem, kako Izet Rastoder posoja denar klubu, medtem ko so letele obtožbe na nekdanja funkcionarja kluba Sanela Konjevća in Luka Velepiča. Lahko bi torej rekli, da v Stožicah ni nič novega. Spet vlada kaos, ki je bil večkrat prisoten v zmajevem gnezdu, odkar so se ti uvrstili v prvo ligo. Za nameček je stanje na igrišču eno najslabših v zadnjih letih. Dva poraza zapored ob uvodu v drugi del sezone, razlika v zadetkih 0:4 (edini v drugem delu sezone še niso dosegli gola) in sedmo mesto na lestvici z le osmimi točkami prednosti pred predzadnjo Krko kaže na to, da so se Ljubljančani znašli v zelo zahtevnem položaju. Trener Milorad Kosanović za zdaj v klub ni prinesel še nobenega rezultata, na katerega bi se dalo opreti in upati, da se bodo na njem zgradili temelji za prihodnost. Zato ni presenetljivo, da je mogoče slišati, da bi bila v primeru novega neuspeha njegova prihodnost v Ljubljani vprašljiva. Tudi zato, ker je iz različnih koncev mogoče slišati, da je vprašljiva njegova motivacija, pa še nekatere izjave so zvenele podcenjujoče do tekmeca. Vsa namigovanja lahko Kosanović zatre, če bo Olimpija v nadaljevanju sezone prikazala odlično igro in bo resnično postavil okostje, ki bi mu v prihodnje dodali še nekaj sočnega mesa. Če v kratkem v tej smeri ne bo premika, potem bo moral kmalu kaj ukreniti športni direktor Sašo Udovič, ki pravi, da bo ekipo povsem po svojih merilih lahko začel graditi šele poleti, kajti v klub je prišel šele pred kratkim.

Glede na trenutni položaj se verjetno privrženci Olimpije ne bi zmrdovali, če bi zeleno-belim uspelo drevi remizirati. Milorad Kosanović v napovedi pred tekmo pravi: »Potem ko začetek rezultatsko ne bi mogel biti slabši, nismo v položaju, ko bi lahko kaj obljubljali. Imamo obveznosti do sebe in navijačev. Moramo se osredotočiti na naše naloge in odigrati čim bolje.« Strateg iz Novega Sada, ki je bil v zadnjih dneh skupaj s še nekaterimi akterji tarča šal na medmrežju, ne bo mogel računati na kaznovana Antonia Delameo Mlinarja in Bobana Jovića, medtem ko imata Matija Škarabot in Andraž Šporar težave s poškodbami. Kosanović je jezen predvsem, ker sodniki (predvsem na tekmi z Mariborom) niso primerno sankcionirali prekrškov nad mladim napadalcem Olimpije. Zmaji so minuli teden izkoristili tudi za pogovor in dvig psihološke pripravljenosti, s katero pa zagotovo nimajo težav v Mariboru.

Čeprav so le remizirali s Koprom, vijolični stroj še vedno neusmiljeno teče naprej. »Ker gre za derbi, favorita ni. Čaka nas zahtevna naloga, na pretekle tekme pa se ne zanašamo. Naš cilj je zmaga. Vemo, kaj bi ta pomenila našim navijačem,« pravi mariborski branilec Arghus, ki se ne veseli praznih tribun, kajti v takšnem vzdušju ni prijetno igrati. Brazilec še ne bo zaigral v tandemu z Markom Šulerjem, ki je že začel trenirati, a še ni pripravljen na največje napore.