Mehičane je žreb postavil v skupino A. Tekmovanje bodo začeli s tekmo proti Kamerunu, štiri dni kasneje jih čaka obračun z Brazilci, za konec prvega dela mundiala pa se bodo v verjetno odločilni tekmi za napredovanje pomerili še s Hrvati. Čeprav jim strokovnjaki in stavnice pred začetkom tekmovanja pripisujejo približno enake možnosti za napredovanje kot Hrvatom, je legendarni kapetan Mehike prepričan, da se bodo s soigralci v Brazili odrezali zelo dobro in je zato zelo optimističen glede uvrstitve vsaj v osmino finala, kamor se lahko po njegovem mnenju uvrstijo celo s popolnim izkupičkom treh zmag.

»Brazilija ima zelo močno reprezentanco, a je moštvo, ki nam že več let ustreza, zato ni pretirano na tej tekmi računati na zmago. Tudi mi imamo svoje adute v rokavu, v moštvu pa nekaj odličnih posameznikov. Kar se tiče Kameruna in Hrvaške, to sta ekipi v rangu Mehike, zato je vse odprto. V Mehiki od svetovnega prvenstva veliko pričakujemo, uvrstitev v osmino finala pa je naš osnovni cilj. Sprašujem se, ali lahko še na boljši način pošlješ opozorilo ostalim reprezentancam kot z devetimi osvojenimi točkami v skupinskem delu? Moramo verjeti v tak razplet, saj se samo tako lahko pride do uspeha,« je žreb pokomentiral Marquez, nekdanji član Barcelone, ki je od leta 2010 igral za New York, lani pa prestopil k mehiškemu Leonu.

Marquezov optimizem pred dvobojem z Brazilijo je upravičen, saj so Mehičani in Brazilci od leta 1999 odigrali 14 medsebojnih tekem, kar sedemkrat pa so zmagali Mehičani. Brazilci so ob dveh remijih iztržili pet zmag.