Že vse od lanskega prihoda Pepa Guardiole k Bayernu nemški mediji pišejo, da španski strateg ni ravno največji oboževalec Maria Mandžukića, zato je Hrvat na začetku sezone tekme kot po pravilu začenjal na klopi, a je s številnimi zadetki trenerja prisilil, da mu je začel dajati več priložnosti za igro. Toda drugi del sezone se je za hrvaškega reprezentanta začel podobno kot prvi, saj na petkovi tekmi proti Borussii M'Gladbach sploh ni bil v kadru za tekmo.

Razlog, zakaj Mandžukić v petek ni odpotoval na gostovanje k Borussii, naj bi bil disciplinske narave, Guardiola pa tudi ni bil zadovoljen z njegovim trudom na treningih v nedavnem pripravljalnem obdobju, piše Kicker. Čeprav naj bi bil Hrvat v sredo, ko bo Bayern gostoval pri Stuttgartu, znova v kadru, pa naj bi bila njegova petkova izločitev iz moštva le začetek konca sodelovanja Mandžukića in Bayerna.

Ga bo prihod Lewandowskega ''pregnal'' v Real, Chelsea ali Juve?

Glede na pomanjkanje naklonjenosti Guardiole je Mandžukićev poletni odhod iz Bayerna precej logičen, vse skupaj pa je še bolj verjetno postalo, ko je Bayern potrdil nakup Roberta Lewandowskega iz dortmundske Borussie. Poljak, ki je veliko bolj primeren za igro, ki jo goji moštvo Guardiole, igra na enakem položaju kot Mandžukić, le redki pa verjamejo navedbam iz kluba, da bosta oba igralca v enakovrednem boju za igralne minute.

Čeprav so dnevi hrvaškemu napadalcu v Münchnu šteti, pa se Mandžukiću verjetno ni treba bati za prihodnost. Za Bayern je v dveh sezonah na 66 tekmah dosegel 35 golov, s svojimi igrami pa je pritegnil zanimanje velikih evropskih klubov. V vrsti za njegov nakup naj bi bili Chelsea, Juventus, Real Madrid, Borussia Dortmund, Arsenal in Zenit.