Lewandowski je nedavno potrdil, da igra zadnjo sezono v dresu Borussie iz Dortumnda, ime novega kluba pa naj bi sporočil že januarja. Večina nemških in tujih medijev ter poznavalcev dogajanja v ozadju je prepričanih, da bo poljski reprezentant kariero nadaljeval pri Bayernu, kamor bi skorajda prestopil že pred letošnjo sezono, a ga je klub iz Dortmunda nekako le uspel zadržati.

Da si ga želijo v svojih vrstah, ne skrivajo niti pri Bayernu. Legenda kluba in častni predsednik Franz Beckenbauer je danes izjavil, da bi Poljaka v Münchnu pričakali z odprtimi rokami ter je prepričan, da je še boljši kot Mandžukić.

»Čeprav je Mandžukić zelo dober, bi prihod Lewandowskega vseeno pomenil izboljšanje napada na višji nivo. Je še bolj močan, ko ima žogo, in tudi njegovo gibanje je boljše. Bilo bi odlično, če bi lahko v bližnji prihodnosti zaigral za Bayern,« je za Bild dejal Beckenbauer.

25-letni Lewandowski je trenutno prvi strelec bundeslige, na 12 tekmah je zadel devetkrat, drugi strelec pa je ravno Mandžukić, ki je dosegel gol manj. Hrvat pa že od začetka sezone, kljub temu, da tudi letos nadaljuje z odličnimi igrami, pri trenerju Pepu Guardioli nima ravno popolnega zaupanja, saj se nemalokrat znajde na klopi. To naj bi še bolj potrjevalo namigovanja, da prihaja Lewandowski, Mandžukić pa se bo znašel na stranskem tiru ali pa bo moral celo zapustiti klub.