S tribune smo dobili občutek, da ste v tekmo znova šli v krču.

Nisem imel občutka, da smo v krču, saj smo bili izjemno motivirani in dobro psihološko pripravljeni na vse, kar se lahko zgodi v takšni bitki. To je bila tipična evropska tekma, v kateri se kakovostne ekipe znajo postaviti na igrišču, zato vse skupaj deluje tako, da je tekmec v krču. Očitno je bila taktika Viktorie, da nas preseneti z napadom in skuša hitro doseči gol, do katerega je prišla na lahek način iz polpriložnosti.

Zakaj bo Maribor namesto v ligi prvakov igral v ligi Evropa?

Ker smo vse štiri gole prejeli po svojih napakah. Kaj nam pomaga večja posest žoge, ko pa je Viktora tako kakovostna ekipa, da zna kaznovati vsak spodrsljaj, saj je njen slog napadalen z veliko igralci, celo šestimi ali sedmimi, v zaključku napada. Takšen pristop je nekaj neverjetnega za tekme v Evropi.

Kaj je manjkalo Mariboru na drugi tekmi?

Hiter gol Čehov je vse postavil na glavo. Bilo je premalo zbranosti in natančnosti v zaključku akcij. Mi smo po zaostanku verjeli v preobrat, a zanj bi morali doseči hitro izenačenje. Že en naš gol bi tekmo zapeljal povsem v drugo smer.

Ali je bil načrt, da od prve minute napadete češki gol?

Na evropski tekmi se ne smeš brezglavo zapoditi v napad. Čeprav se nismo zapodili v napad, smo na začetku tekme prejeli gol. To je tako visoka raven tekmovanja, da kljub veliki koncentraciji prejmeš gol. Srž problema je v tem, da nismo realizirali svojih priložnosti, ki jih je bilo na vsaki tekmi vsaj pet. Enostavno ni bilo športne sreče, ki smo jo skozi tekmo sicer izzivali, a nas je obšla v velikem loku. Mi smo sicer iskali rešitev, a Viktoria ima tako kakovostno zasedbo, da je znala zadržati žogo in imeti tekmo pod kontrolo.

Kako veliko je razočaranje?

Vsak poraz je boleč, a iz tega ne bomo delali tragedije in se moramo ozreti v prihodnost. Tudi če bi zdajle jokal, ne bo nič drugače. Tretje leto zapored bomo igrali evropsko ligo. Ne smemo biti preveč pohlepni, ne nazadnje smo ekipa, ki napreduje iz sezone v sezono. Takoj si je treba postaviti nove cilje. Prvi je biti suveren v slovenskem prvenstvu, v ligi Evropa pa zbrati več točk kot lani, ko smo si priigrali štiri z zmago v Ljudskem vrtu proti Panathinakosu in remijem proti Tottenhamu.

Imate sloves igralca, ki zna analizirati vsako tekmo. Kaj ste se naučili iz obračunov z Viktorio?

Da se lahko trudiš po najboljših močeh in se postaviš tudi na trepalnice, pa ne boš uspešen, če žoga noče v gol, če zmanjkajo milimetri pri predložkih z boka. Če bi bili za kanček hitrejši in natančnejši, bi bilo razpoloženje ob temle pogovoru povsem drugačno.