Kot so zapisali pri NZS, dogodki, kot je bil ta v Sevilli in tisti v Tepanjah pred tednom dni, mečejo slabo luč na nogometno igro in prizadevanja vseh, ki bi radi slovenski nogomet dvignili na višjo raven. Tudi zato so pri NZS pred nedeljskim nogometnim derbijem med Olimpijo in Mariborom v Stožicah opozorili na ničelno toleranco do morebitnih podobnih izgredov.

»Navijače vseh ekip v Prvi ligi Telekom Slovenije ob tej priložnosti obveščamo, da s podobnimi izgredi ne škodujejo le ugledu nogometa, navijaštva in nogometnega kluba, za katerega stiskajo pesti, temveč s takšnim vedenjem povzročajo visoke stroške svojim klubom, tako zaradi poostrenega varovanja kot kazni v primeru izgredov,« so med drugim prepričani pri NZS in vse navijaške skupine pozvali, da omogočijo ogled največjih slovenskih derbijev čim širšemu občinstvu, na čelu z družinami in pravimi ljubitelji nogometne igre.

NZS je pred tekmami, kot je ta v Stožicah, uvedla tudi varnostni sestanek, kjer bo skušala storiti vse, kar je v njeni moči, da bo tudi ogled tokratnega derbija varen dogodek, ki bo minil v duhu športa in fair playa.