Örgrytea se na polovici sezone nahaja pri dnu lestvice na predzadnjem mestu in mu grozi izpad v tretjo ligo, nič kaj blizu novim točkam pa ni bil niti včeraj, ko je moral doma priznati premoč Hammarbyju z 0:3. Da se bo tekma za domače končala slabo, pa je nakazal že dogodek v 45. sekundi tekme, ko je bil po veliki napaki in nedovoljenem igranju z roko izključen njihov vratar Peter Abrahamsson.

25-letni vratar je v enem prvih napadov na tekmi izjemno slabo ocenil let žoge, ki so jo gostje s svoje polovice poslali proti njegovemu kazenskemu prostoru. Ko je stekel, da bi jo z glavo pred napadalcem nasprotnega moštva odbil na varno, mu zaradi slabe presoje ni ostalo drugega, kot da jo z rokami odbije, saj bi ga sicer žoga preskočila in se nevarno bližala praznim vratom. A ker je to storil več metrov izven kazenskega prostora, sodnik ni dolgo okleval in ga je za slabo potezo »nagradil« z rdečim kartonom.

Abrahamsson je sprva le začudeno gledal in počasi dojemal, kakšno napako je storil, ob odhodu z igrišča pa se je že zavedal, da je močno otežil delo svoji ekipi. Örgryte je sicer kljub igralcu manj v prvem polčasu zadržal neodločen izid 0:0, v drugem delu igre pa je prejel tri gole in bil daleč od kakšne točke.