Manchester United proti Olympiakosu čaka vse prej kot lahka naloga, saj je na prvi tekmi v Grčiji izgubili z 0:2. Olympiakos je s tem postal sploh prva grška ekipa, ki je premagala United v evropskih tekmovanjih. Rdečim vragom ne gre nič kaj bolje v državnem prvenstvu. Trenutno so sedmi, za četrtim mestom zaostajajo že 12 točk, izpadli pa so tudi iz obeh pokalnih tekmovanj.

Številni mediji so danes poročali, da bi lahko Moyes ostal brez službe, če v sredo ne napreduje v četrtfinale lige prvakov.

»Ključne osebe v odboru Manchester Uniteda so se obrnile proti Moyesu, sploh prvič pa se resno zastavlja tudi vprašanje o nadaljevanju njegovega dela v klubu. Lastnik kluba, družina Glazer, je sedaj vse bolj naklonjena zamisli o menjavi trenerja, čeprav Moyesa zaenkrat še vedno podpira. Ključen utegne biti že prihodnji teden, potem ko bo moštvo odigralo povratno srečanje v ligi prvakov proti Olympiakosu, temu pa bosta sledili še tekma proti neugodnemu West Hamu in potencialno zastrašujoči derbi proti Manchester Cityju,« so zapisali na spletnem portalu ESPN, ki se sklicuje na vire znotraj kluba.

Škot vse skupaj zanika in zatrjuje, da je njegov položaj varen. "Moja prihodnost se ni spremenila. Imam odlično službo. Vem v katero smer si želim. Vem, da smo v slabem položaju, ampak verjamemo. Dovolili mi bodo opravljati službo. O tem nismo nikoli razglabljali. Imam šestletno pogodbo. Klub nima kratkoročne vizije, ampak dolgoročno," je na novinarski konferenci sporočil nekdanji trener Evertona in pohvalil navijače: "Videli so nekaj porazov, ki jih niso pričakovali, a ostajajo z ekipo. Videli so že uspehe in v prihodnosti jih še bodo. Ta klub je največji na svetu in se bo spet dvignil."