Liverpool je v vodstvo z dvema goloma iz najstrožje kazni v 34. in 46. minuti popeljal Steven Gerrard, končni rezultat 3:0 za goste pa je šest minut pred iztekom rednega dela postavil Luis Suarez. Liverpool je v enem največjih derbijev otoškega nogometa tako povsem ponižal aktualne angleške prvake in tako še povečal njihovo agonijo v letošnji sezoni.

Tekmo je sicer zaznamoval sodnik Mark Clattenberg, ki je Liverpoolu dosodil kar tri enajstmetrovke. A gosti so uspeli unovčiti le dve, saj je Gerradu tretji zadetek preprečila vratnica. V kolikor bi bil kapetan moštva z Anfielda uspešen tudi v tretje, bi postal sploh prvi nogometaš v zgodovini premierlige, ki bi mu uspel hat-trick zgolj iz enjastmetrovk.

Rdeči vragi so tekmo končali z desetimi igralci, saj je bil v 77. minuti zaradi drugega rumenega kartona izključen Nemanja Vidić.

»Liverpool danes niti ni prikazal svoje najboljše predstave. Nisem si mislil, da gre lahko Unitedu sploh še slabše,« je poraz domačega moštva prek twitterja komentiral nekdanji zvezdnik Liverpoola Michael Owen.