Real je Galatasaray izločil s skupnim izidom 5:3, večino dela pa je opravil že na prvi tekmi, ko je zmagal s 3:0, zato sinočnji poraz v Turčiji za kraljevi klub niti ni bil tako boleč. Tudi Jose Mourinho po tekmi ni bil videti preveč razočaran, novinarji pa so ga nemudoma začeli spraševati o polfinalu in kateri klub bi si tam želel imeti za nasprotnika.

»Petkov žreb niti ni tako pomemben. Borussii se bosta v polfinalu verjetno pridružila še Bayern in Barcelona, to pa so tri vrhunske ekipe, ta čas najboljše v Evropi. Kogarkoli nam bo dodelil žreb, nas čakata dve težki tekmi, na katerih bomo morali dati vse od sebe, a ob vsem tudi uživati. V polfinalu bi sam raje igrali proti prijateljem. V PSG jih imam, v Barceloni ne,« je Mourinho odgovoril v svojem slogu in namignil, za koga bo danes zvečer držal pesti v dvoboju Parižanov in Kataloncev na Camp Nouu.

Še vedno pa ni jasna usoda Portugalca pri Realu. O nadaljevanju sodelovanja tudi v prihodnji sezoni se bo, kot pravi, pogovarjal šele po koncu letošnje.

»Ko bo za to sezono vsega konec, se bom sestal s predsednikom Florentinom Perezom, ki je moj prijatelj. Je tudi predstavnik vseh navijačev Reala. V miru bova poklepetala kot dva prijatelja, a tudi kot predsednik kluba in trener,« se je direktnemu odgovoru o svoji prihodnosti v Madridu znova izognil Mourinho.