Trenutno najboljšo zasedbo v Franciji v sredo čaka zelo težka naloga, saj bo za uvrstitev v polfinale verjetno morala v gosteh premagati Barcelono, a izkušeni trener PSG Carlo Ancelotti sporoča, da se ne mislijo kar tako predati.

»Pripravljeni smo na vse. Imamo dovolj kvalitete, da smo zmožni premagati tudi Barcelono na njenem igrišču. Moral bom določiti najboljših enajst igralcev, ki jih bom poslal na igrišče, a mislim, da pri tem niti ne morem narediti večje napake. Motivacija vseh mojih nogometašev je izjemno velika in vsi smo prepričani, da lahko dosežemo tisto, kar se mnogim zdi nemogoče. Verjamem v našo zmago!« pred tekmo sporoča Ancelotti.

Obe moštvi sta v dobri formi

PSG je med tekmama z Barcelono odigral tekmo francoskega prvenstva. V soboto so Parižani v gosteh z 2:0 premagali Rennes in so vse bližje naslovu prvaka, sedem krogov pred koncem imajo pred Marseillom namreč lepih sedem točk prednosti.

Barcelono, ki je v teoriji že več mesecev španski prvak, pa je pred povratnim obračunom s PSG čakala tekma proti Mallorci, ki jo je precej oslabljena katalonska vrsta odpravila brez večjih naporov, saj je zmagala s 5:0.

Obe moštvi sta torej v dobri formi in v sredo se na Camp Nouu obeta nogometni spektakel. So Parižani res zmožni presenetiti?