Chelsea je prejšnjo nedeljo gostoval v Ljubljani, kjer je na prijateljski tekmi z Olimpijo (2:1) poskrbel za polne tribune stadiona v Stožicah, podobno pa je bilo tudi danes, ko so Londončani obiskali Bremen. Na Weserstadionu se je zbralo več kot 30 tisoč gledalcev, ki so si z zanimanjem prišli ogledat obračun njihovih ljubljencev in težkokategornika iz Anglije, ki v prihajajoči sezoni velja za prvega favorita premier lige.

A verjetno je bilo med gledalci le malo tistih, ki so pred začetkom srečanja napovedali pravilen končni rezultat, saj je Werder v zadnjih sezonah izgubil stik z vrhom bundeslige, zato bi bili v Bremnu verjetno zadovoljni že z remijem. A na koncu so domači slavili visoko zmago s 3:0.

Čeprav je Mourinho na zelenico že od prve minute poslal precej močno zasedbo, je bil Werder za njegove varovance tokrat premočan in si je že v prvem polčasu priigral lepo prednost dveh golov. V 20. minuti je bil z bele točke natančen Elia, v 37. minuti pa je zadel Obraniak. Gostje so bili tudi v drugem delu tekme bolj ali manj nenevarni, domači pa so bili za trud nagrajeni še z enim zadetkom, v 89. minuti je drugo enajstmetrovko za Werder na tekmi v zadetek pretvoril Kroos.

Tekmo bodo v taboru Chelseaja prav gotovo želeli čim prej pozabiti, saj se najbrž niso nadejali takšne blamaže, težko pa bodo našli izgovor za tak rezultat, saj so igrali vsi najboljši. V Bremnu je prvič v golu modrih tekmo začel Thibaut Courtois, a debija zaradi dveh prejetih zadetkov (med odmorom ga je zamenjal Petr Čech) tudi on ne bo ohranil v najboljšem spominu, podobno pa bo prvo tekmo po povratku v London hitro pozabil Didier Drogba, ki je odigral drugih 45 minut.