O dogajanju na tekmi.

Na pripravljalnih tekmah nam nasproti stojijo ekipe, ki so že v tekmovalnem ritmu in imajo sveže, hitre in ambiciozne igralce. To so tekme, ki so pomembne za vse. Za nas, da se uigravamo, in za tekmece, da opozorijo nase. Nočemo imeti pripravljalnih tekem proti slabim ekipam, ki bi jih premagovali s 7:0.

O novih igralcih v ekipi.

Nogometaši, kot sta Fabregas in Diego Costa, so zelo pomembne okrepitve. Na dan treniramo vsaj tri ure, zato so vsi nogometaši precej utrujeni. Tudi na pripravljalnih tekmah imamo zahtevne tekmece, zato našim igralcem ni lahko. Pomembno je, da se nihče ni poškodoval. Dejstvo je tudi, da nam manjkajo skoraj vsi najbolj kreativni nogometaši, ki so še na počitnicah po svetovnem prvenstvu. Nimamo Schürrleja, Williana, Oscarja, Hazarda… Gre za igralce, ki bodo naše ogrodje.

O dveh hrvaških nogometaših pri Chelseaju.

Mario Pašalić je prihodnost našega kluba, toda problem je, da hrvaški potni list v angleškem nogometu še ni priznan kot potni list Evropske unije. Odločili smo se, da ga bomo posodili v Španijo. Ko bo hrvaški potni list imel vse pravice, potem bo spet v igri za prvo ekipo. Enako velja za Mateja Delača. Pred njim so trije odlični vratarji, kar mi ne povzroča nobenega stresa. Kljub temu imamo Delača radi. Trenutno iščemo ligo in klub, kjer bi se lahko kalil.

O tem, ali je Chelsea prvi favorit angleške lige.

Vsi so letos še močnejši, ne samo mi. Nekateri mislijo, da obstajajo boljše lige, toda zame je najboljša angleška liga. V njej je vsaj pet ekip, ki lahko osvojijo državni naslov. Če greste v Španijo, Nemčijo ali Italijo, ni nikjer pet ekip, ki so lahko na prvem mestu. V Angliji pa lahko osvojiš prvo ali peto mesto. Chelsea je zelo močan, ni dvoma. Zouma, Filipe, Fabregas, Diego Costa in Drogba nam bodo v veliko pomoč.

O tem, kdo bo prvi vratar – Čech ali Courtois.

Ne vem. Kar pa je dobro. Zelo dobro. Slabo je takrat, ko trener nima možnosti izbire in ko nima dvomov. Kadar ima dvome – in dvom pri naših vratarjih je dober dvom – potem je odlično. Sem v zelo dobri situaciji.

O tem, kako težko bo vratarju, ki bo obstal na klopi.

To bo njegov problem.

O tem, kdo si zasluži nagrado zlata žoga.

Jaz bi ukinil nagrado zlata žoga. Zdi se, da so ljudje bolj obremenjeni s tem, kdo je najboljši nogometaš na svetu, kot s tem, katera ekipa osvaja naslove. Nogomet bo vedno moštveni šport. Zlata žoga za seboj skriva ogromno politike in različnih interesov. To je organizirana politika, ki skuša doseči, da določen nogometaš dobi zlato žogo. Najboljšo izjavo tega poletja je dal Thomas Müller, ko so ga vprašali, kaj si misli o zlati žogi na svetovnem prvenstvu (Nemec je dejal: »Zlato žogo si zataknite v rit.« op. p.). Jaz si mislim povsem enako. Pomemben je le moštveni naslov.

O tem, ali bo v Chelsea prišel Luka Modrić.

Poklical sem ga, da ga vprašam, kako je in kako so njegovi otroci. O nogometu nisva govorila, saj je nogometaš Reala Madrid. Zagotovo ne bo prišel k nam. Kljub temu mi je zelo všeč, zato sem ga tudi pripeljal v Real. Sva dobra prijatelja, zato sva ostala v stiku.

O razveljavljenem golu proti Olimpiji.

Vsi smo lahko videli, da smo v tisti akciji dosegli celo dva gola. Najprej Ivanović, nato je šla žoga ven, zato jo je v mrežo porinil še Terry, toda sodnik je vse razveljavil. Vprašal sem ga, zakaj, sodnik pa je odgovoril: »To je moja odločitev.«