Barcelona je sinoči brez večjih težav pred svojimi navijači ugnala Rayo Vallecano, za zmago pa sta imela največ zaslug Lionel Messi in David Villa, ki sta poskrbela za vse tri zadetke »blaugrane«.

Prvi gol je Barcelona dosegla v 25. minuti, ko je Messi zaposlil Villo, ta pa je zatresel mrežo gostov in Nou Camp prvič dvignil na noge. Najboljši igralec zadnjih let je nato tudi sam dvakrat poslal žogo v gol, obakrat pa se mu je s podajo oddolžil Villa. S prvim golom v 40. minuti pa se je Messi med strelce vpisal še na 18. zaporedni prvenstveni tekmi, kar je zares neverjeten dosežek, česa takega pa pred njim ni uspelo doseči še nobenemu nogometašu v katerikoli prvi ligi na svetu.

V letošnji sezoni je Messi za Barcelono dosegel že 42 golov, kar 13-krat pa je na tekmi zadel vsaj dvakrat, z včerajšnjima goloma pa se je na večni listi strelcev v španski primeri povzpel na sedmo mesto.

Španska Marca je danes postregla še z enim zanimivim podatkom. Messi je v letošnji sezoni španske prve lige že 11-krat zadel vratnico ali prečko, kar v eni sezoni ni uspelo še nobenemu nogometašu v zadnjih 18 letih.