David Beckham je svoje zvezdniške trenutke kariere doživljal predvsem v dresu Manchester Uniteda in nato pri madridskem Realu, zadnjih pet let pa je za bajno plačo igral v ZDA pri moštvu Los Angeles Galaxy. Letos se je vrnil v Evropo, ko je v zimskem prestopnem roku podpisal pogodbo z bogatim in vse boljšim pariškim moštvom PSG, a se je svoji plači odrekel. Ves predviden denar za Beckhama bo PSG nakazoval humanitarni organizaciji za pomoč otrokom.

Kljub velikodušni gesti Beckhamu v življenju denarja ne bo manjkalo, saj se je znašel na prvem mestu lestvice najbogatejših nogometašev. Njegovo osebno premoženje je ocenjeno na 200 milijonov evrov, kar je precej večja vrednost, kot jo imajo ostali najbolje plačani nogometaši.

Drugi najbogatejši nogometaš na svetu je Barcelonin zvezdnik Lionel Messi, uradno najboljši igralec na svetu zadnjih štirih let, čigar premoženje je ocenjeno na 132 milijonov evrov. Le malo manj premoženja so lasti Argentinčev največji rival Cristiano Ronaldo, ki je »težak« 128 milijonov.

Omenjena trojica je tudi edina, ki ima premoženje, vredno več kot 100 milijonov evrov, šest nogometašev (Kaka, Ronaldinho, Samuel Eto'o, Wayne Rooney, Zlatan Ibrahimović in Rivaldo) pa ima premoženje nad 50 milijoni. Najbogatejši 50 nogometašev ima skupaj v lasti za skoraj 2 milijardi evrov premoženja.

Ocena premoženja vsakega igralca je bila izračunana na podlagi plače, prihodkov iz sponzorskih pogodb, drugih poslovnih prihodkov in osebnega premoženja v obliki premičnin in nepremičnin.

Najbogatejši nogometaši:

1. David Beckham 200 milijonov evrov

2. Lionel Messi 132

3. Cristiano Ronaldo 128

4. Kaka 76

5. Ronaldinho 72

6. Samuel Eto'o 60

7. Wayne Rooney 57

8. Zlatan Ibrahimović 54

9. Rivaldo 52

10. Rio Ferdinand 48

...