»Storili smo nekaj napak. To je bila naša prva tekma na prvenstvu, zato smo bili pričakovano nervozni. Vseeno pa smo na koncu zmagali. Bosna ima sijajno ekipo. Če jim dopustite, bodo igrali izvrstno, kar se je nenazadnje tudi pripetilo v prvem polčasu. V drugem smo imeli več od igre mi. Zelo pomembno je začeti prvenstvo z zmago,« je po tekmi povedal Messi, ki je z golom v 65. minuti podvojil prednost svoje reprezentance in ji na koncu tudi zagotovil tri točke.

Sabella priznal, da ni nezmotljiv

Navkljub zmagi pa so bili Argentinci po tekmi deležni tudi mnogih kritik. Največjo si je prislužil selektor gavčev Alejandro Sabella, ki je tekmo na veliko presenečenje številnih pričel s kar petimi branilci. »Tekma je bila izenačena od samega začetka, čeprav je bil drugi polčas nekoliko bolj zabaven. Več priložnosti smo si začeli ustvarjati s prihodom Gonzala Higuaina v igro. S tem, ko smo dosegli drugi gol, smo se nekoliko pomirili. Na končni izid se ne morem pritožiti. Morda smo naredili napako ali dve in prepričan sem, da sem se tudi sam nekajkrat uštel, vendar moramo biti na koncu zadovoljni s tremi točkami. Bosna ni bila lahek tekmec.«

Sušić: Storili smo, kar se je od nas pričakovalo

Čeprav je njegova ekipa ostala praznih rok, pa svojim izbrancem ni imel česar očitati selektor Bosne in Hercegovine Safet Sušić. Devetinpetdesetletnik je prepričan, da lahko njegovi nogometaši kljub porazu naslednjo tekmo pričakajo dvignjenih glav. »Moramo biti realni, naš cilj je bil, da proti favoritom nudimo kar največji odpor. Storili smo, kar se je od nas pričakovalo. Psihološki pritisk je naredil svoje, zato se je na trenutke zdelo, kot da nogometaši nimajo dovolj moči. Ne glede na poraz moramo biti zadovoljni. Gol, ki smo ga dosegli, bo v nadaljevanju pomenil zelo veliko,« je zatrdil Sušić, ki mora ekipo sedaj pripraviti še na preostali dve tekmi v skupini F proti Nigeriji in Iranu.