Lepa dekleta ljubijo nogometaše, največ lepih deklet pa imajo najboljši nogometaši na svetu, ki so zdaj v Braziliji na svetovnem prvenstvu. Toda ravno zaradi svetovnega prvenstva zdaj ne morejo biti skupaj. Težava je še toliko večja, ker so nogometaši odšli v reprezentančno osamo takoj po koncu klubske sezone, ko so bile njihove glave že zelo napete. A vedno obstaja več možnosti. Takšnih in drugačnih.

Pomagali si bodo s samozadovoljevanjem

Ogromno je različnih interpretacij, ali je družba deklet in žena koristna za nogometaše v času velikih tekmovanj. Teorij, kaj je najbolje, je praktično toliko, kot je držav udeleženk prvenstva v Braziliji. Najbolj drastičen je selektor Čila Jorge Sampaoli, ki je svojim nogometašem dovolil stik z ženami zgolj v hotelskih lobijih. Spolni odnosi ne pridejo v poštev, kar velja tudi za mehiški tabor. »Če igralci ne morejo zdržati en mesec brez spolnosti, potem ne morejo biti profesionalni športniki,« je povedal tehnični direktor Mehike Miguel Herrera. Enak vojaški režim imajo tudi pri Bosni in Hercegovini, kjer je selektor Safet Sušić po prepovedi spolnih odnosov dejal, naj si v primeru krize njegovi nogometaši pomagajo s samozadovoljevanjem.

Manj stroga pravila imajo pri Hondurasu, kjer se nogometaši lahko družijo z nasprotnim spolom, a le če gre za njihova dekleta in žene. »Kaj počnejo v prostem času, me ne zanima. Poznam vse spremljevalke mojih nogometašev, zato nimamo težav z nadzorom,« je rekel selektor Hondurasa Luis Fernando Suarez. Svoje je pristavil tudi njegov pomočnik Carlos Gutierrez, ki skrbi za telesno pripravo: »Obstajajo različne teorije, toda mislim, da seks 24 ur pred tekmo ni škodljiv. Nekateri raje priporočajo 48 ur, ker se telo bolj umiri. Toda na koncu gre vedno za osebno odločitev.« Enako razmišljajo pri Urugvaju, kjer igralcem dovolijo stik s svojimi spremljevalkami, a le v prostih dneh, ko nimajo treningov in tekem. Povsem enako velja za španski tabor, pri čemer je selektor Vicente Del Bosque v času priprav dovolil, da pevka Shakira, ki je srčna izbranka branilca Gerarda Piqueja, spi v istem hotelu kot španska izbrana vrsta.

Največ inovativnosti so pokazali pri Kostariki, kjer so za skupinski del svojim igralcem prepovedali spolne odnose z boljšimi polovicami, toda če se bodo uvrstili v izločilne boje, ne bo nobene prepovedi več. Takšen pristop imajo že zdaj pri Združenih državah Amerike, kjer je za povsem liberalen pristop poskrbel selektor Jürgen Klinsmann. »Družine nogometašev so z nami povsod, le če nismo na treningu ali tekmi, skupaj bomo imeli tudi piknike.«

Spolni odnos nevaren za mišice

Tudi sicer je večno vprašanje, ali so spolni odnosi pred tekmami koristni ali ne. Glede spolnosti je strogo pravilo vpeljal italijanski nogometni klub Napoli, ki je po navodilu zdravnika Alfonsa De Nicola prepovedal igralcem spolne odnose zadnja dva dni pred tekmo. »To, da posameznik nima spolnih dejavnosti dva dni pred tekmo, je pomembno za preprečevanje poškodb mišic, ki se drugače preveč sprostijo,« zatrjuje De Nicolo.

Nasprotno je na svetovnem prvenstvu leta 2006 počel Ronaldinho, ki naj bi večkrat zapustil reprezentančni tabor Brazilije, ko se je družil s svojo spremljevalko, francosko manekenko Alexandro Paressant. Slučajno ali ne, toda Brazilija je bila na SP v Nemčiji povsem neprepoznavna in je izpadla v četrtfinalu.

Veliko prahu je v svoji biografiji dvignil nekdanji nemški vratar Toni Schumacher, ki je dejal, da so v njegovi karieri nogometaši imeli spolne odnose, čeprav so jim to v reprezentanci občasno prepovedali. »Večkrat smo najeli tudi prostitutke,« je zapisal. »Kadar moški hoče imeti žensko v sobi, bi moralo biti to dovoljeno, saj gre za povsem normalne človeške potrebe.« Z njim se nedvomno strinja italijanski reprezentant Antonio Cassano, ki je nekoč dejal, da je imel spolni odnos z več kot 600 ženskami. A največji problem nastane, ko nogometaši skočijo v posteljo z dekletom ali ženo svojega soigralca. Kapetanski trak Anglije je tako izgubil John Terry, ki je imel ljubezensko afero z zaročenko reprezentančnega soigralca Wayna Bridga.