Panathinaikos je bil doslej zgolj bleda senca vrhunskega grškega prvoligaša, a nedavna zamenjava na trenerskem mestu, Jesualda Ferreiro je zamenjal Juan Ramon Rocha, je moštvu spet dala nov zagon. Grški nogometaši bodo pred domačim občinstvom prav gotovo naredili vse, da bi popravili slab vtis iz dosedanjih štirih krogov, na drugi strani pa ugoden izid Mariborčanov vijolice obdrži v igri za napredovanje. Grkom ne pomaga nič drugega kot zmaga, krivulja uspeha pa se je z nedeljsko zmago v prvenstvu že obrnila navzgor. Tudi Mariborčani so po spodrsljaju proti Celju minuli konec tedna premagali Gorico in v Atenah lovijo vsaj točko, če ne prve zmage v gosteh.

Na prvi tekmi proti Panathinaikosu so se med strelce vpisali Robert Berić, Agim Ibraimi in Marcos Tavares, tudi tokrat bodo glavni kandidati za strele proti grškim vratom. Po besedah trenerja ekipe Darka Milaniča ima njegova ekipa potrebno kakovost, lepo priložnost in veliko željo po "super" tekmi.

"V četrtek moramo iskati točko. Grki z novim trenerjem igrajo bistveno drugače, pogledali smo si njihovo nedeljsko tekmo in videli bistveno več energije kot prej. Tekma bo zato prav gotovo drugačna kot letošnja uvodna, mi moramo našo igro nadgraditi, saj bo Panathinaikos jutri agresiven in bistveno boljši," je pred letom z novega terminala mariborskega letališča proti Grčiji dejal Milanič.

Viler od Grkov pričakuje spoštovanje

Optimistični so tudi igralci. Vsi se zavedajo, kaj je na tehtnici, točka bi pomenila zelo veliko. "Verjamem, da je to lepa priložnost za nas, tokrat najbolj zavezujoča. Želimo si zmago, o napredovanju bomo odločali doma. Ekipa je pripravljena na ta izziv, da iztržimo ugoden izid, ki nas drži v igri. Tokrat nas na gostovanju čaka drugačna tekma kot prva doma in upam, da bodo naše analize v tolikšni meri dobre, da bomo boljši od njih. Zdaj že lahko sanjamo o napredovanju, želimo si biti boljši in boljši. Lani smo v evropski ligi nastopali, zdaj želimo igrati in nadaljevati s tem kar dobro delamo," pred gostovanjem v Grčiji meni Aleš Mertelj.

Mitja Viler je izpostavil predvsem aroganten pristop angleškega Tottenhama, od Grkov pričakuje nekaj spoštovanja. "Če pride nov trener, je to zmeraj čisto druga zgodba, očitno so bili v veliki krizi. Oni zdaj morajo zmagati, mi pa doseči tak rezultat, da bo v zadnjem krogu zanimivo. Po spodrsljaju s Celjem smo zdaj spet samozavestni, saj smo Panathinaikos že premagali. Tottenham je bil na domačih tleh aroganten, mislim da se bo zdaj obrnilo. Tekme ne moremo primerjati s prvo, dejstvo je, da te v Ljudskem vrtu ponese publika, malo hitiš, zdaj pa bo potrebno organizirano izkoristiti vsako priložnost," je dejal Viler.

Tekmo na atenskem olimpijskem stadionu Spiros Louis, ki sprejme skoraj 70.000 gledalcev, bo sodila francoska trojka Laurent Duhamel, Cyril Gringore in Christophe Capelli.