Olimpija – Aluminij (3:0): Gostovanje pri Aluminiju konec avgusta je bilo usodno za nekdanjega trenerja Olimpije Ermina Šiljaka, ki je po porazu v Kidričevemu odstopil skupaj s športnim direktorjem Miletom Ačimovićem. Na mesto glavnega trenerja je prišel Andrej Razdrh, nadaljevanje pa je znano vsem. Kot zadnji je pred Olimpijo položil orožje ravno Aluminij, maloštevilni navijači v Stožicah pa so še najbolj glasno pozdravili novico, da je Maribor izgubil proti Celju. To je zmotilo trenerja Olimpije Andreja Razdrha: »Vznemirja me, da se dobi največji aplavz v Ljubljani, ko Maribor remizira ali izgubi. To mi nikoli ne bo jasno.«

Maribor – Celje (1:2): Nogometaši Maribora so z mislimi že povsem pri tekmi s Tottenhamom v evropski ligi, za kar so kazen plačali s porazom proti Celju. »Prvenstvo je dolgo, tekem je ogromno. Zdaj je naša naloga, da spodrsljaj popravimo. Tega smo sposobni, kar smo že večkrat pokazali,« je dejal trener Maribora Darko Milanič, prvi mož Celja Marijan Pušnik pa je izpostavil: »Ta zmaga je za nas izredno pomembna, Mariboru pa želim vse najboljše proti Tottenhamu.«

Gorica – Triglav Kranj (2:2): Ko je že kazalo, da bodo Gorenjci, ki so v minulem krogu zaradi vremenskih nevšečnosti počivali, prišli do pete zmage, je domačim točko vendarle priigral Alen Jogan.

Rudar Velenje – Domžale (1:0): Velenjčani so na zadnjih dveh tekmah iztržili točko v dvoboju s Koprčani, krivulja Domžalčanov pa je bila pred tem obračunom precej boljša. A tokrat je bilo drugače in Rudar je z boljšim drugim polčasom in z edinim zadetkom na tekmi prišel do treh točk.

Mura – Luka Koper (2:3): Zadnjeuvrščeni Sobočani so v svoji Fazaneriji pričakali Koprčane. Pri Muri je manjkal trener Oliver Bogatinov, ki se je zaradi kazni NZS preselil na tribune. Sobočani so bili kljub temu do konca v igri za vsaj točko, a v sodniškem dodatku jim je želeno točkovno obogatitev preprečil Denis Popović.