Trener vijolične zasedbe Ante Šimundža je bil med sinočnjo tekmo bolj na trnih kot pred tednom dni, ko je pod Kalvarijo gostoval Zrinjski. Praktično se niti za minuto ni usedel na klop, ampak je svoje varovance ves čas stoje opozarjal, kaj so naredili narobe in kaj morajo izboljšati. Obračun z Maccabijem je kajpak tudi zanj pomenil velik preizkus na evropski sceni, zato mu je ob odločilnem golu zaigralo srce. Na zelenici je rajal skupaj s športnim direktorjem Zlatkom Zahovićem, na tiskovni konferenci kakšnih petnajst minut po valu navdušenja pa je že znal umiriti čustva. »Tekma je bila takšna, kot smo pričakovali. Vedeli smo, na katerih položajih je Maccabi odličen. Nevtralizirali smo njegovo igro na začetku in potem prišli do priložnosti. Do konca smo vztrajali v enakem ritmu, vsi igralci so dali vse od sebe. Zmaga z 1:0 je rezultat opravljenega dela do zdaj, pripravljenosti, mentalne zrelosti in izkušenosti,« je začel razlagati Ante Šimundža.

Na naše vprašanje, ali je bilo Mariboru pomembneje ohraniti mrežo nedotaknjeno ali dati gol, je povedal, da njegovi varovanci niti za trenutek niso želeli preračunavati, saj sta za napredovanje vedno pomembni obe tekmi. Kako bo torej igral Maribor prihodnji teden? »Tako, da se bo uvrstil v naslednji kvalifikacijski krog,« je bil odločen. Ko je v zadnjem napadu žoga poplesavala na golovi črti, je Šimundža že pomislil, da bo sodnik priznal zadetek. »Zdaj si ne bi upal trditi, ali je bil gol ali ne. Po prvih informacijah je bila žoga res že čez črto, a to je zdaj nepomembno, saj smo že nekaj sekund kasneje zadeli za zmago,« je pojasnil Šimundža in napovedal, da bo Maribor tudi na Cipru iskal gol, hkrati pa bo zelo pazljiv tudi v obrambnih nalogah. Sprinter po levem boku Mitja Viler je dodal: »Izraelci so nas malo presenetili s postavitvijo, a smo se hitro prilagodili na sistem 4-3-3. Bili smo vztrajni do konca in nagrajeni za trud. Veseli nas, da obramba znova ni prejela gola. Škoda, da konec tedna ne igramo tekme, da bi malo pozabili na Izraelce.«

Španec na klopi Maccabija Garcia Junyent bi bil z remijem brez golov mnogo bolj navdušen, a je moral s stisnjenimi zobmi vendarle priznati kapitulacijo v zadnjih sekundah. »V prvem polčasu smo bili boljši. V Mariboru ni lahko gostovati, še posebej zdaj, ko imamo doma toliko težav. V drugem delu je slovenski prvak pritisnil, zelo težko je, ko prejmeš zadetek ravno v zaključku tekme. Sem pa pričakoval boljši Maribor. Prihodnji teden bomo skušali žogo čim več časa zadržati v svojih nogah in zmagati. Seveda bi raje igrali na domačem igrišču, a na to, da bomo morali gostovati na Cipru, nimamo vpliva,« je sklenil Garcia Junyent.