»Rezultat 0:0 ni dober, vendar je odraz srečanja. Nasprotniku je treba izkazati spoštovanje, saj je bil zelo dober,« je o Mehičanih z izbranimi besedami po tekmi dejal Scolari in dodal, da njegova ekipa ni nastopila slabo, a vseeno napovedal, da bo za prihodnja srečanja poostril selekcijo v moštvu.

Tekma bi se zlahka končala tudi z uspehom Brazilcev, a slednji kljub vsemu talentu, ki ga premorejo, sinoči v svoji zasedbi niso imeli moža sposobnega premagati neverjetno razpoloženega mehiškega čuvaja mreže Ochoe. »Bilo je težko, vendar sem zadovoljen, da sem igrišče lahko zapustil z nedotaknjeno mrežo. To je bila tekma mojega življenja,« je ponosno dejal 28-letni Ochoa, zanesljivo prvo ime srečanja.

Če so brazilski mediji po tekmi proti Hrvatom zmago proslavili z besedami »pokal je naš, Neymar je naš, Oscar je naš, hrvaški gol je naš in sodnik je tudi naš,« jim je tokrat hrbet obrnil prav delivec pravice. Vsaj tako je po tekmi hitel sedmi sili dopovedovati domači steber obrambe Marcelo. Nogometaš madridskega Reala je v drugem polčasu po dvoboju z mehiškim napadalcem Raulom Jimenezom padel v kazenskem prostoru, a tokrat je sodniška piščalka, na katero je piskal Turek Cüneyt Cakir, ostala nema.

»Ko sem imel žogo v svoji posesti, me je zagrabil za ramo. Povlekel me je, zato bi morala biti enajstmetrovka. Če tega ne bi storil, bi žogo lahko podal soigralcu,« je obrazložil 26-letni zvezdnik, prepričan, da je bila njegovi ekipi tokrat storjena velika krivica.

Po dveh odigranih srečanjih na mundialu imata sedaj tako Mehika kot Brazilija po štiri osvojene točke. Preostali dve ekipi v skupini A – Hrvaška in Kamerun – se bosta pomerili danes ob 24. uri.