Dvoboj med nogometnima velikanoma so otoški mediji opisali kot enega izmed ključnih v borbi za naslov prvaka. Da bo derbi upravičil svoj sloves, je postalo jasno v samem uvodu, saj je Liverpool v vodstvo že v šesti minuti popeljal Raheem Sterling. Gosti so se že zelo kmalu znašli v novih težavah, potem ko je v 19. minuti zaradi poškodbe igrišče zapustil Yaya Toure, namesto njega pa je v igro vstopil Javi Garcia.

Liverpool je do novega zadetka prišel v 26. minuti, potem ko je po podaji s kota v polno zadel Martin Škrtel. Čeh je dosegel že svoj sedmi zadetek v prvenstvu in se lahko pohvali z nazivom strelsko najbolj učinkovitega branilca v premierligi.

Drugi polčas so bolje pričeli nogometaši Cityja, a so do znižanja zaostanka prišli šele v 57. minuti po golu Davida Silve. Le šest minut kasneje je bilo že 2:2, znova pa se je v ospredju znašel Silva, ki je streljal na gol, žoga pa se je nato odbila od Glena Johnosna in presenetila Simon Mignoleta. A Liverpool je kljub temu uspel osvojiti vse tri točke, saj je v 78. minuti končni izid 3:2 postavil Philippe Coutinho.

Velja še omeniti, da so gostitelji, na lestvici imajo pred drugouvrščenim Cityjem pet točk prednosti, tekmo končali z desetimi igralci na igrišču. Rdeči karton si je v sodnikovem podaljšku prislužil Jordan Henderson.