Pred današnjo tekmo je imel Arsenal pred Evertonom lepe štiri točke prednosti, a je odigral tekmo več, zato si varovanci Arsena Wengerja nikakor niso smeli privoščiti poraza. Na koncu so bili daleč od svojega cilja, saj jih je Everton nadigral in odpravil s kar 3:0. Arsenal je tako le nekaj tednov po tem, ko je še vodil na lestvici, sedaj vse bližje petemu mestu, ki si ga nihče od angleških velikanov ne želi preveč, saj igranje v evropski ligi ne zadovolji velikih apetitov vodilnih mož in zahtevnih navijačev.

Everton je tekmo začel odločno in kmalu nakazal, da se misli zadovoljiti le z zmago. Vodilni gol je namreč padel že v 14. minuti, ko je po strelu Lukakuja odbito žogo dobil Naismith in jo poslal za hrbet Szczesnyja. Lukaku je nato v 34. minuti povišal na 2:0, ko je lepo zadel po samostojni akciji, usoda Arsenala pa je bila takrat bolj ali manj zapečatena, saj se razigranih domačinov ni več dalo ustaviti. V drugem polčasu je krizo Arsenala še poglobil avtogol Artete, a zadetek v 62. minuti pravzaprav ni več odločal o ničemer.

Arsenal je po četrti zaporedni tekmi brez zmage ostal pri 64 točkah in dokončno izpadel iz boja za naslov prvaka, saj zaostaja deset točk za vodilnim Liverpoolom, ki je danes z 2:1 v gosteh premagal West Ham in je skočil dve točki pred Chelsea. Na drugi strani je v taboru Evertona vzdušje iz kroga v krog boljše, saj so po peti zaporedni zmagi prišli v položaj, ko imajo četrto mesto v svojih rokah (s tekmo manj zaostajajo le točko za Arsenalom) in bodo o uvrstitvi v ligo prvakov lahko odločali povsem sami.