Navijači dortmundske Borussie seveda niso najbolje sprejeli novice, da najboljši napadalec kluba odhaja k rivalu, kar bo že drugi odmevnejši prestop na tej relaciji v enem letu, saj je pred letošnjo sezono podobno storil že Mario Götze. Nemškega reprezentanta so takrat privrženci črno-rumenih hudo zmerjali in označili za izdajalca, ob prvi vrnitvi v Dortmund z Bayernom pa so ga pričakali z glasnimi žvižgi. Götze je moral lani po objavi novice, da odhaja k Bavarcem, najeti varnostno službo, da je varovala njegovo hišo in družino, nekaj dni pa je moral tudi na treninge hoditi v spremstvu varnostnikov.

Ker so navijači Borussie tudi tokrat zelo jezno odreagirali na odhod Lewandowskega, se Poljak boji, da bodo tudi do njega podobno sovražno nastrojeni, kot so bili do Götzeja, zato se poigrava z mislijo, da bi tudi sam najel varnostnike. »Resno razmišljamo o tej možnosti,« je za Bild izjavil njegov zastopnik Maik Barthel.

Po sobotni objavi novice o prestopu so besni navijači Borussie med drugim z nesramnimi komentarji zasuli tudi stran Lewandowskega na facebooku.