Ko je v sredo že uro pred prvim piskom Damirja Skomine na Camp Nouu postalo jasno, da Lionel Messi očitno ni nared za 90 minut tekme z Bayernom in da bo srečanje začel na klopi, so se kvote na stavnicah naglo začele obračati v korist Bavarcev, ki so na koncu zmagali s 3:0 in Barcelono izločili s skoraj šokantnim skupnim izidom 7:0. Da je v vrstah najboljše ekipe zadnjih let vse preveč odvisno od izjemnega Argentinca, poudarja tudi Michael Laudrup, nekdanji igralec Barcelone, danes pa trener Swansea Cityja, s katerim je letos v Angliji osvojil ligaški pokal.

»Ko so videli, da bo Messi tekmo začel na klopi, nihče več ni razmišljal o preobratu Barcelone. Katalonci imajo odlično ekipo, a kar nekoliko zaskrbljujoče je, da je vse tako zelo povezano s sposobnostmi Messija. Čeprav govorimo o najboljšem igralcu na svetu, je to lahko za ekipo velika težava,« pravi Laudrup, ki še ne želi označiti konca ere, v kateri so dominirali Španci z Barcelono na čelu, in začetka nemške prevlade.

»Vem, da je to sezona nemških ekip in da se ob tem postavlja mnogo vprašanj. Ali to pomeni konec španske prevlade? Ali angleški klubi zgubljajo stik z vrhom? Za takšne ocene moramo počakati do naslednjega leta. Če bosta tudi v prihodnji sezoni v finalu lige prvakov igrala Borussia in Bayern in če v četrtfinalu ne bo angleškega predstavnika, potem bomo lahko dejali, da smo morda v nogometu dobili nov trend,« je za Sky povedal Laudrup.