Trenutno je največja pomanjkljivost infrastruktura, ki s tribuno z le nekaj sedeži in brez strehe ne zadošča niti minimalnim prvoligaškim standardom, vendar bo licenčni oddelek NZS zamižal na eno oko in očitno podaljšal rok. »Ker ima novomeška občina velik posluh za nogomet, je v proračunu 2,5 milijona evrov namenila za dograditev mestnega stadiona Portoval. Za pokrito tribuno s slačilnicami imamo že gradbeno dovoljenje, zgrajena pa bo prej kot v letu dni,« je pojasnjeval podpredsednik kluba Zvonimir Novak.

Če bo infrastrukturo, ki bo ustrezala kriterijem za igranje v prvi ligi, poskrbela občina, bo vodstvo kluba z Jožetom Berusom na čelu moralo zagotoviti nemoteno poslovanje kluba. Krka je kot pokrovitelj potrdila, da bo povečala vložek, višina proračuna je sicer poslovna skrivnost, a brez pol milijona evrov ni mogoče imeti konkurenčne ekipe v prvi ligi. »Kratkoročni cilj je, da v prvi ligi ne plešemo le eno leto. Srednjeročni načrt je igranje v Evropi,« je povedal predsednik kluba Jože Berus.

Največ oči je uprtih v športnega direktorja Saša Udoviča, nekdanjega reprezentančnega golgeterja, ki je zelo ponosen na svoje štiriletno delo na Dolenjskem. Trener ostaja Borivoje Lučić, novi pomočnik bo Sandi Bracović, jedro ekipe bodo sestavljali nogometaši, ki so igrali že v drugi ligi. »Šele en dan smo prvoligaš, zato o okrepitvah še ne morem govoriti. Dolenjska ima nogometni potencial. Ekipi smo priključili štiri najboljše mladince, nekateri so na preizkušnji, nekaj je še pogovorov. Pri novih igralcih nas ne zanima, da pridejo le za šest ali dvanajst mesecev, ampak morajo biti osredotočeni na skupni cilj kluba, kar pomeni, da bo ob kakovosti pri kadrovanju pomemben tudi karakter. Želimo igrati všečen nogomet, ki bo nadgrajen s tekmovalnimi uspehi,« je pojasnil Sašo Udovič. Otvoritvena tekma nove sezone bo v sredo, 26. junija, ob 18. uri, ko se bo Krka v Novem mestu pomerila z beograjsko Crveno zvezdo.