Eno glavnih orožij domačega trenerja Diega Simeoneja bo prav gotovo tudi letos izjemno dobro razpoloženi napadalec Diego Costa, ki je z 19 goli trenutno drugi strelec lige. Brazilec, ki je nedavno dobil tudi špansko državljanstvo in bo na junijskem mundialu v domovini morda igral za Španijo, pa pred jutrišnjim obračunom za vrh lestvice pravi, da tekma ne bo odločilna za razplet v boju za naslov prvaka, saj je do konca sezone še veliko tekem. Vseeno pa bi bilo zelo lepo, kot se je izrazil, če bi Atletico zmagal in sam zasedel prvo mesto na lestvici.

»Dejstvo je, da je Barcelono zelo težko premagati. Vemo, kakšne so naše možnosti, a če bomo igrali moštveno igro in drug za drugega, lahko pridemo do pozitivnega rezultata. Gre za trenutno eno najboljših nogometnih rivalstev na svetu, mi pa smo pred tekmo v dobri formi. Igrali bomo doma in potrebovali bomo pomoč prav vsakega igralca. Če bomo igrali na pravi način, lahko Barci precej otežimo stvari. Predvsem pa moramo igrati kot ekipa,« je za Marco pred jutrišnjim derbijem povedal Costa.

Brazilski napadalec priznava, da sta Barcelona in Real v Španiji korak pred ostalimi, a opozarja, da se tudi pri Atleticu borijo na vso moč in trudijo, da bi jim šlo še naprej tako dobro, tudi v prihodnje pa se bodo osredotočali na vsako tekmo posebej.

»Zavedamo se, da gre za zelo pomembno tekmo že zaradi statusa, ki ga ima Barcelona v svetovnem nogometu, saj je eden od najboljših klubov na sveto in vemo, da bi nam zmaga prinesla veliko prestiža. A do konca sezone je še daleč, pomembno je, da se pripravljamo na tekmo za tekmo in ne gledamo predaleč naprej,« je nadaljeval Costa.

V taboru Kataloncev so pred težkim gostovanjem dobili veliko okrepitev, saj se je v sredo po daljši odsotnosti na igrišče vrnil Lionel Messi, ki je v pokalu takoj zabil dva gola. Costa dobro ve, da je Barcelona z Messijem nekaj povsem drugega kot brez njega. »Videl sem njegova gola, tekme pa nisem gledal. A Messi je Messi. Vsi ljubitelji nogometa smo pogrešali gledati njegove igre, ravno zato, ker je Messi tako poseben. Tokrat lahko le upam, da proti nam ne bo imel ravno dobrega dne,« še pravi Costa.