Argentinski zvezdnik, ki se je 10. novembra poškodoval na tekmi proti Betisu, je v igro vstopil v 63. minuti namesto Andresa Inieste in svojo prvo predstavo v novem letu kronal z dvema zadetkoma v 89. in 92. minuti. Preostala dva gola za Katalonce je prispeval Cesc Fabregas, ki je mrežo gostov zatresel v 8. in 63. minuti (11-m).

»Komaj sem čakal na vrnitev. Predolgo sem bil odsoten z igrišč. Na treningih sem se počutil dobro, svojo pripravljenost pa sem preizkusil na vse možne načine. A ko si na igrišču, je vse drugače. Počutil sem se zelo dobro, čutil nisem nobene bolečine,« je po tekmi za španski športni časnik As dejal Messi, ki je z mislimi že pri sobotni prvenstveni tekmi, ko bo z ekipo na stadionu Vicente Calderon gostoval pri drugouvrščenem madridskem Atleticu. Ali bo 26-letnik na derbiju zaigral, še ni jasno. »Pogovoril se bom s trenerjem in zdravniki. Želim si le začeti igrati. Sem dovolj dobro pripravljen.«

»Dolgo časa ga ni bilo, vendar ni pozabil igrati. Dobro je treniral, to se vidi. To imajo v sebi samo najboljši igralci,« pa je vrnitev soigralca pozdravil branilec Carles Puyol.

Za dobro voljo navijačev katalonskega ponosa je poskrbel tudi nekdanji trener blaugrane Tito Vilanova. Slednji je bil kljub bolezni očitno dovolj pri močeh, da si je predstavo svojih bivših varovancev ogledal v živo.