V Falcaovi pogodbi je tudi odkupna klavzula, ki ostalim moštvom omogoča, da v primeru plačila 60 milijonov evrov lahko kupijo Kolumbijca od Atletica. Nogometni portal goal.com poroča, da so vodilni možje Chelseaja sedaj dobili odobritev za začetek pogajanj s Falcaom, kajti Abramovič je privolil v plačilo visoke odškodnine.

Čeprav se za Falcaa resno zanimata tudi ostala dva “zapravljivca“ PSG in Mancheter City, pa vse kaže na to, da bo Kolumbijec v prihodnje nosil modri Chelseajev dres, saj naj bi Londončanom že potrdil, da je zainteresiran za prestop k njim že v januarskem prestopnem roku. Chelsea naj bi mu že ponudil pogodbo, po kateri bo eden od najbolje plačanih nogometašev v angleški premier ligi, Falcao pa je bil s ponujenim zadovoljen.

Falcao je v letošnji sezoni španske lige na desetih tekmah dosegel 10 zadetkov in na listi strelcev gleda v hrbet le Lionelu Messiju in Cristianu Ronaldu, navdušil pa je predvsem na tekčetku sezone, ko je Atletico s 4:1 premagal Chelsea, Kolumbijec pa je dosegel tri gole.